Vinaora Nivo Slider 3.x

Deventer Energie is de lokale energiecoöperatie die wil bijdragen aan de vermindering van fossiele energie. Deventer Energie is in 2012 opgericht met een visie. We willen onze planeet goed achterlaten. Dat onze kinderen deze wereld kunnen bewonen zoals wij dat kunnen, is onze verantwoordelijkheid.

Minder fossiele energie gebruiken is hiervoor hard nodig. Daar willen we als lokale energiecoöperatie aan bijdragen. Samen duurzaam is ons motto.

Wat Deventer Energie wil bereiken

De doelstellingen van Deventer Energie zijn:
• de energie-efficiency van woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen verbeteren
• bronnen van duurzame energie realiseren en exploiteren
• informatie aanbieden ten behoeve van een doelmatig, efficiënt en duurzaam energiegebruik;
• duurzame energie inkopen en leveren;
• samenwerking bevorderen tussen de leden onderling en marktpartijen, gericht op het bereiken van deze doelstellingen.

Zo begon Deventer Energie

Tijdens een enthousiaste startbijeenkomst in mei 2012 sloegen zo’n 75 inwoners, (overheids-) instellingen en ondernemers de handen ineen met een heldere missie: er samen voor zorgen dat we onze aarde duurzaam achterlaten, door op lokale schaal te handelen. Samen startten wij deze energiecoöperatie. Een coöperatie is een speciale ondernemingsvorm, waarbij leden tevens mede-eigenaar zijn. De leden kiezen samen een bestuur dat ook namens de leden keuzes maakt. Op 24 oktober 2012 ging het gekozen bestuur van Deventer Energie officieel van start. Er werd een ondernemingsplan geschreven voor de jaren 2013 – 2016. In deze periode kwam – mede dankzij Deventer Energie – het windpark Kloosterlanden tot stand, werden wij via Pure Energie leverancier van Deventer Windstroom, en startten we met ons Zonneroosproject. Ook energiebesparing had voortdurend onze aandacht. Via ons energieloket ondersteunden we ca. 500 inwoners bij besparingsmaatregelen in hun woning. Het ledental van Deventer Energie groeide van ca. 60 naar bijna 300 leden in 2019.

Onze ambities

Inmiddels is een nieuw strategisch meerjarenplan geschreven voor de jaren 2017 – 2020. In deze periode willen we doorgroeien naar ca. 800 leden. We willen ons Zonneroosproject op het dak van Sallcon vergroten tot 1000 panelen én enkele nieuwe Zonnerozen laten opbloeien. Deventer Energie ziet ook kansen voor plaatsing van nog enkele windmolens en wil daar graag aan meewerken. Onze ambities op het vlak van energiebesparing zijn eveneens hoog. Met onze wooncoaches en actieve internetmarketing willen we enkele duizenden inwoners stimuleren tot en ondersteunen bij energiemaatregelen in hun woning: meer wooncomfort en minder energie gebruiken is het motto.

Statuten Deventer Energie Coöperatie

DE strategisch meerjarenplan 2017 - 2020

 

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Nieuws

Activiteiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.

Wij doen mee!

 • Blanche Betz

  Wooncoach Deventer Energie

  “Ook met kleine stappen kun je bijdragen aan een beter milieu. Ik vind het een uitdaging om samen met iemand te kijken welke stappen haalbaar zijn, rekening houdend met zijn of haar situatie.”

   

 • Dick Glaser

  Ambassadeur Deventer Energie

  “Onze fossiele brandstoffen raken op. Overschakelen op duurzame energie is een must en een kans voor innovatie, werkgelegenheid en ons leefklimaat.”

   

 • Yvonne Haaxman

   Communicatieadviseur en lid van Deventer Energie

  “Lokaal en met elkaar zetten we de schouders onder de aanpak van de energietransitie. Dat is de kracht van Deventer Energie."