header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De maand mei was warm, zonnig en vrij droog. Met 256 zonuren gemiddeld over het land was het zonniger dan de 225 zonuren die we normaal mogen verwachten. De energieproductie van ons Sallcon zonneproject lag met 18.520 kWh ruim (113%) boven het langjarige gemiddelde voor de maand april (16.380 kWh).

De energieopbrengst uit wind over de maand mei liep iets achter op de verwachting. Na een rustige maand maart en een winderige april, was mei weer vrij rustig. De landelijk gemiddelde windsnelheid bedroeg in deze maand 14,0 km/u tegen 15,8 km/u normaal. De windproductie van ons park Kloosterlanden bedroeg in mei 520 MWh en lag daarmee 16% onder het langjarige gemiddelde voor deze maand (621 MWh).

Op dinsdag 14 juni a.s. is er een Algemene ledenvergadering van de Deventer Energie Coöperatie gepland. We zijn deze keer te gast op het kantoor van Witteveen & Bos in de Leeuwenbrug aan de Gedempte Gracht. Naast de gebruikelijke agendapunten wordt na de pauze een lezing gegeven door Emiel van Druten, medewerker van Witteveen en Bos en tevens lid van onze Deventer Energie Coöperatie.

Schrijf in uw agenda! Op 14 juni vindt onze halfjaarlijkse ledenvergadering plaats. We mogen dan te gast zijn bij Witteveen en Bos. We worden om 19.30 ontvangen op het hoofdkantoor op de Leeuwenbrug/ Gedempte Gracht.

Ik kan niet laten om terug te komen op Oekraïne. Al drie maanden sleept de oorlog zich voort. Het westen steunt Oekraïne, dat zich met leeuwenmoed staande weet te houden. Ja, we helpen met steeds meer geld en wapens, zodat Rusland bedwongen en misschien verslagen kan worden. Europa is niet bang om de woede van Rusland over zich af te roepen over de hulp aan het slachtofferland.

De maand april kende een natte en somber start met sneeuw op de eerste dag. In de loop van de maand werd het steeds warmer en zonniger en vanaf de 10e viel nog amper neerslag. April behoort uiteindelijk zelfs tot de 5% droogste jaren.

Wat wind betreft, werd april gekenmerkt door langdurige periodes met koude, noordelijke tot noordoostelijke wind. De landelijk gemiddelde windsnelheid lag in april significant boven de normaal. De windproductie van 789 MWh over de maand april ligt daardoor 32% boven het langjarige gemiddelde voor deze maand (600 MWh).

Ook voor de leden van Deventer Energie Coöperatie:

Uitnodiging masterclass cVPP

Op 31 Mei van 19.30-21.30 via Zoom geven de energiecoöperaties uit Loenen en Lochem met het initiatief Homerus uit Apeldoorn een masterclass over cVPP (community based Virtual PowerPlant). Deelnemers worden bijgepraat over de experimenten om energie tussen de leden van een coöperatie te managen.

Het energiezuinig maken van je woning is met de huidige gasprijs voor steeds meer mensen niet meer alleen een kwestie van duurzamer of comfortabeler willen leven, maar ook een financiële noodzaak geworden. Sommigen betalen maar liefst drie keer zoveel aan energiekosten dan vorig jaar. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat het aantal aanvragen van inwoners voor hulp van een, gratis, energiecoach explosief is gestegen.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.