deventer energie header kl

review star

Gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak in Deventer? U kunt nog meedoen, inschrijven kan tot 8 november a.s. Luister naar dit live radio-interview over het Zonneroos Project.

De korting op de energiebelasting voor leden van een coöperatie met een ‘postcoderoos’-project, wordt per lid verrekend via de eigen energierekening. Dit gaat dus ook op voor het Zonneroos Project van onze eigen Deventer Energie Cooperatie. Energieleveranciers zijn wettelijk niet verplicht om hier aan mee te werken.

Even voorstellen. Ik ben Margot Herbrink, marketing – en communicatiespecialist met een ruime ervaring in zowel de B2B als de non-profit sector. Als geboren en getogen Deventerse, met hart en ziel verbonden aan deze stad, lever ik graag een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van Deventer Energie.

"Wat ik nooit had voorzien, is dit jaar toch gebeurd: mijn zonnepanelen hebben in twaalf maanden meer stroom geproduceerd dan ik in diezelfde maanden heb verbruikt. Dat was niet de bedoeling. Maar wel mooi natuurlijk."

 

Op 2 september 2017 hebben wij onverwachts afscheid moeten nemen van Jan de Vries. 

  

Coraline Vester is architecte en wooncoach bij Deventer Energie. Net als negen andere wooncoaches, geeft zij huiseigenaren in de gemeente Deventer gratis advies over het energiezuinig(er) maken van hun woning. Ze heeft zelf al de nodige ervaring opgedaan met de renovatie van haar jaren 50 woning aan de Longoliusstraat: “Ik heb nu een comfortabele woning, verbruik nog maar de helft aan gas en wek mijn eigen stroom op”. 

Vierentwintig mensen vulden afgelopen zondag de Deventer Energie Quiz in op het Oogstfeest van de Ulebelt. Hieronder vind je de antwoorden. Met uItleg en links naar de bronnen. Twee mensen hadden alle 6 de antwoorden goed. De winnaar krijgt snel bericht van ons.

 

 

Tijdens het 20-jarig jubileum en de viering van het Oogstfeest van de Ulebelt was ook Deventer Energie met een team aanwezig. Op deze prachtige dag, waar in een ontspannen en gezellige sfeer zo’n 3.000 bezoekers het feest bezochten, hebben wij veel bezoekers kunnen spreken en vertellen waar Deventer Energie voor staat.

Op zondag 17 september organiseert Ulebelt in samenwerking met Zeldzaam Mooi Events het Oogstfeest, dit keer in combinatie met hun 20-jarig jubileum. Deventer Energie is erbij met een eigen stand.

 

 

 

 

De manier waarop ons windpark is aangesloten op het elektriciteitsnet is in strijd met de huidige regels en een ontheffing is niet op zijn plaats. Dit constateerde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 21 juni. Eind juni bereikte het ACM besluit de krant, onder de kop “Ligt de kabel van zes miljoen er voor niets?” (Stentor, 30 juni). Hoe zit dit precies? En: loopt ons windproject risico?

In december vorig jaar zijn in opdracht van Deventer Energie 250 panelen geplaatst op het dak van Sallcon Werktalent: de eerste tranche van ons coöperatieve zonnedak.

Op donderdagavond 15 juni tijdens de openbare Algemene Ledenvergadering vertellen wij u wie we zijn, wat we kunnen en wat we doen.
Heeft u verbouwplannen? Moet de cv-ketel voor de winter vervangen worden?

Het Zonneroosproject krijgt een vervolg. Deventer Energie zoekt nieuwe deelnemers die willen investeren in lokale zonne-energie met een gunstig rendement. Eind vorig jaar hebben zich al 25 deelnemers ingeschreven voor eerste 250 zonnepanelen op het dak van Sallcon. Deventer Energie stelt nu de volgende fase open om mee te doen aan dit coöperatieve zonnedak in Deventer.

Inwoners uit Deventer zijn positiever over de twee windmolens die in 2015 op Kloosterlanden zijn geplaatst dan voor de bouw. Dit blijkt uit een onderzoek onder inwoners van Deventer en Epse. Een klein deel van de Deventer inwoners ervaart overlast door de komst van windmolens. Zo blijkt uit onderzoek van de gemeente Deventer.

De eerste 21 deelnemers aan het DE Zonneroosproject van Deventer Energie maken sinds kort gebruik van het nieuwe zonnedak op het dak van Sallcon op de kruising Schonenvaardersstraat /Hanzeweg. Dit is het begin van het eerste coöperatieve zonnedak in Deventer, dat kan uitgroeien tot 1000 panelen.

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!