header

review star

Dat willen wij natuurlijk allemaal, goed voor je portemonnaie en goed voor het klimaat! In 'Minder energie, meer comfort' leest u de praktijkverhalen van de woningbezitters die mee hebben gedaan aan de Proeftuin Energieneutraal Renoveren Overijssel. U leest hier over de slimme ideeen, de mogelijkheden maar ook de moeilijkheden van energieneutraal renoveren. 

Elektrisch rijden, hoe zet je die stap en wanneer? Steeds meer mensen hebben interesse om elektrisch te gaan rijden. Het aanbod van modellen neemt snel toe, de actieradius wordt steeds groter en er komen steeds meer laadpalen en snelladers. In de media verschijnen steeds vaker berichten over elektrische mobiliteit, maar die zijn nog wel eens tegenstrijdig.

In de Heetense wijk Veldegge gaat rond 1 januari voor het eerst in Nederland een experiment van start waarbij deelnemers stroom met elkaar gaan uitwisselen. 45 huishoudens in de wijk gaan deelnemen.

In deze koude en donkere maanden wordt er weer volop energie gebruikt, we willen tenslotte niet in de kou of het donker zitten. Maar juist nu is er ook veel te besparen. Kijk eens op het digitale energieloket van Deventer Energie. U vindt hier veel informatie, tips, energiescans en testjes waarmee u uw voordeel kunt doen! Landelijk loopt er nu een campagne.

Duurzame warmte is de toekomst. Kolen, olie en aardgas moeten over dertig jaar verdwenen zijn uit de Nederlandse huishoudens. In Deventer is 2030 de stip op de horizon. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe krijgen we iedereen mee? Wie gaan er voor wat betalen?

Investeren in groene energie is niet alleen belangrijk voor de planeet, het kan ook nog rendabel zijn! Hiervoor hoef je geen zonnepanelen op je eigen dak te leggen. Kies gewoon voor de positieve energie van het gezamenlijke zonnedak op het dak van Sallcon. Inschrijven kan nog steeds!

Op donderdag 7 december organiseert Natuur & Milieu samen met FleetSupport en dutch een Masterclass in duurzaam mobiliteitsbeleid. Centraal staat de toepassing van de onlangs door ons gepubliceerde Leasewijzer.

Op 23 november wordt in de Deventer schouwburg de gemeentelijke vrijwilligersavond georganiseerd. Dit jaar zal in het teken staan van ‘kleurrijk vrijwilligerswerk’. Kleurrijk omdat er zo’n enorm gevarieerd aanbod is in het vrijwilligerswerk. En dat gaan de bezoekers beleven in de vorm van optredens, prijsuitreikingen en een mooi feest na afloop. Iedereen die íets’ heeft met vrijwilligerswerk is van harte welkom.

De groei van het aantal burgers, dat samen energie opwekt, is niet te stoppen. Het aantal energiecoöperaties steeg in 2017 verder naar 392 (60 meer dan vorig jaar). Hiermee is in bijna elke Nederlandse gemeente een coöperatie actief.

Woont u in een rijksmonumentenwoning en wilt u meer weten over de mogelijkheden van energiebesparing/energiemaatregelen in uw woning? Kom dan op donderdag 30 november aanstaande naar de themabijeenkomst 'Energiebesparing in monumenten'.

Graag! Maar hoe pak je dat aan? Wooncoach Coraline Vester van Deventer Energie heeft in haar eigen huis diverse energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen genomen, vooral uit comfortoverwegingen, en kan u er alles over vertellen.

Voor uw duurzame verbouwing of zonnepanelen kunt u het beste spaargeld gebruiken. Het rendement is veel hoger dan de rente die u van de bank krijgt. Maar heeft u niet voldoende geld? Er is altijd een goedkope financiering. De rente is in Overijsel zo laag, dat u vaak meteen geld overhoudt!  En er is nu goed nieuws, de rentetarieven van de Energiebespaarlening zijn verlaagd met 0,1%.

Nog dit najaar wordt het voor Nuon-klanten die collectief hun eigen elektriciteit willen opwekken mogelijk om dat via de postcoderoosregeling te doen. Samen met partijen als Energie Pioniers Noordoostpolder en Zon op Nederland wil Nuon het mogelijk maken dat consumenten zelf kunnen bijdragen aan de energietransitie en het daarbij horende belastingvoordeel kunnen ontvangen.

Vandaag ben ik als wooncoach van Deventer Energie op bezoek bij een woning uit 1928. Een van de partners staat nog pannenkoeken te bakken voor een kinderfeestje en praat vanuit de openkeuken mee. Tijdens de koffie wordt duidelijk wat ze graag met de wooncoach willen bespreken.

Steeds meer mensen willen aan de slag met duurzaamheid in de woning, maar waar begin je? Op zaterdag 4 en 11 november is er tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route de unieke kans om een duurzaam huis te bezoeken. In het hele land stellen honderden trotse huiseigenaren hun woning open.

Energie opwekken is één ding. Maar aan wie gaat de coöperatie de energie eigenlijk leveren? En wat is het verdienmodel voor de deelnemers?

Sander Lempers De winnaar van de Energie Quiz van Deventer Energie, die tijdens het Oogstfeest van de Ulebelt ingevuld kon worden, heeft zijn prijs in ontvangst genomen. Een setje LED-lampen ter waarde van € 50,-, laat die energierekening maar zakken! 

Gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak in Deventer? U kunt nog meedoen, inschrijven kan tot 8 november a.s. Luister naar dit live radio-interview over het Zonneroos Project.

De korting op de energiebelasting voor leden van een coöperatie met een ‘postcoderoos’-project, wordt per lid verrekend via de eigen energierekening. Dit gaat dus ook op voor het Zonneroos Project van onze eigen Deventer Energie Cooperatie. Energieleveranciers zijn wettelijk niet verplicht om hier aan mee te werken.

Even voorstellen. Ik ben Margot Herbrink, marketing – en communicatiespecialist met een ruime ervaring in zowel de B2B als de non-profit sector. Als geboren en getogen Deventerse, met hart en ziel verbonden aan deze stad, lever ik graag een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van Deventer Energie.

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!