header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Deventer Energie zoekt op korte termijn een bureaumanager voor minimaal 2 dagen per week die zich richt op de coördinatie van het energieloket en de energiecoaches, bijdraagt aan het versterken van het energieloket en relaties onderhoudt in dat kader met de gemeente Deventer.

Het was even wachten maar het is nu toch zover: de bouw van het eerste project van Zonnedaken DEC is in volle gang. Nadat de laatste onderdelen geleverd zijn is de leverancier volop aan het bouwen om het project medio april op te kunnen leveren. Jaarlijks zal dit project 200.000 kWh groene energie produceren. Genoeg voor maar liefst 80 huishoudens. Een mooie eerste stap binnen ons collectief Zonnedaken DEC.

Soms gebeuren er dingen op heel verschillende momenten in je leven die toch met elkaar te maken lijken te hebben. Als jonge student bemachtigde ik lang, lang geleden een goedkoop ticket voor de Berliner Philharmoniker. Beethoven, onder meer de zevende. Ik was helemaal geraakt door het prachtige tweede deel van de zevende symfonie. Een ontzettend teer en emotioneel stuk, beroemd. Luister hier.

Namens alle medewerkers en het bestuur wensen we iedereen een fijne Pasen. Geniet van het mooie weer, familie en vrienden!

Alle gemeenten in Nederland hebben in 2022 een specifieke uitkering ontvangen om huishoudens die te maken hebben met energiearmoede te ondersteunen. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dit bedrag inzetten. Sommige gemeenten hebben gekozen voor kleine maatregelen, zoals tochtstrips of radiatorfolie, maar ook een bijdrage aan grotere maatregelen kan binnen deze regeling worden uitgevoerd.

De laatste jaren zijn er een aantal websites ontwikkeld voor allerlei initiatieven van DEC. Begrijpelijk dat het is gebeurd, voor de bezoeker en gebruiker niet meer te volgen wat DEC allemaal doet. Vandaar dat er momenteel gewerkt wordt aan de realisatie van een nieuwe website. Doel is om www.deventerenergie.nl als “paraplu” in te richten en alle initiatieven van DEC daaronder te plaatsen als projecten.

Energieproductie wind

In het eerste kwartaal van 2023 hebben de windturbines van ons park Kloosterlanden 3.042 MWh geproduceerd. Dat is 11% meer dan de verwachting op basis van de langjarige gemiddelde windsnelheid van 2.738 MWh. Het eerste kwartaal was dan ook somber, wisselvallig en nat.

Vandaag stond in de krant dat veel ouderen bang zijn dat ze de energierekening niet kunnen betalen. Met een verwarming aan en om vijf uur onder de wol. Koude voeten door de tocht. Mensen die onderkoeld raken en in het ziekenhuis terecht komen. Gewoon omdat je een koud huis hebt en niet het geld om te investeren in goede isolatie.

Afgelopen november hebben we een heugelijke moment mogen vieren met het initiatief Zonnedaken DEC. De bouw van het eerste zonproject ging van start! Een mooie mijlpaal na ruim een jaar van voorbereidingen. Alhoewel deze bouw van project Spoorzone is gestart bleek helaas dat enkele essentiële onderdelen niet tijdig geleverd konden worden.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.