header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Tijdens het 20-jarig jubileum en de viering van het Oogstfeest van de Ulebelt was ook Deventer Energie met een team aanwezig. Op deze prachtige dag, waar in een ontspannen en gezellige sfeer zo’n 3.000 bezoekers het feest bezochten, hebben wij veel bezoekers kunnen spreken en vertellen waar Deventer Energie voor staat.

 

Wat doet Deventer Energie eigenlijk?

Oogstfeest2017klein

Onder de bezoekers van het Oogstfeest waren leden van Deventer Energie te vinden, maar ook veel mensen die geen idee hadden van het bestaan van de Corporatie of wat zij doet. Daar hebben wij, met het oog op het verhogen van onze naamsbekendheid, weer een stap(je) in kunnen zetten. 

In 2012 is door een aantal Deventenaren de coöperatieve vereniging Deventer Energie (DE) opgericht met als doel een stimulans te geven aan duurzaam energiegebruik in Deventer én in de stad groene energie op te wekken.

De lokale opwek van groene energie gebeurt door projecten zoals het coöperatieve zonnedak op het dak van Sallcon te ontwikkelen of door windenergie op te wekken via de windmolens aan de A1.

Het verstrekken van informatie over duurzame energie, energiebesparing & optimalisatie vind plaats via onze website, via het Energie-loket, via telefoon, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., social media zoals Facebook of van persoon tot persoon. 

Persoonlijk

Om de stap naar een duurzamer Deventer te zetten heeft Deventer Energie een negental wooncoaches opgeleid. Deze wooncoaches komen op uw verzoek bij u thuis en inventariseren, samen met u, uw (woon)situatie nu en in de toekomst en kunnen u vervolgens op weg helpen bij het zetten van stappen op het gebied van energiebesparing, comfortverbetering of verduurzaming van uw woning. Deze dienst is geheel vrijblijvend en kosteloos voor inwoners van de Gemeente Deventer.

    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    • Steun ons werk en wordt lid voor slechts 36 euro per jaar
    • Ik schrijf me in voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief

Deventer Energie Quiz

Vierentwintig mensen vulden afgelopen zondag de Deventer Energie Quiz in op het Oogstfeest van de Ulebelt.
Op deze pagina vind je de antwoorden. Met uItleg en links naar de bronnen. Twee mensen hadden alle 6 de antwoorden goed.

DeventerEnergieQuiz1200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.