header

In de Heetense wijk Veldegge gaat rond 1 januari voor het eerst in Nederland een experiment van start waarbij deelnemers stroom met elkaar gaan uitwisselen. 45 huishoudens in de wijk gaan deelnemen.

De onbenutte, door zonnepanelen opgewekte energie, wordt opgeslagen in zeezoutbatterijen die in de huizen van de deelnemers worden geplaatst. De wijk kan op den duur zelfvoorzienend worden.

Universiteit Twente analyseert

Via een eigen energiemanagementsysteem kan elk huishouden zijn eigen verbruik in de gaten houden. De uitwisseling van energie wordt automatisch via software in het systeem verrekend. De Universiteit Twente analyseert datagegevens uit slimme meters, die het juiste moment van energie-uitwisseling bepalen. Alle deelnemers kunnen daar financieel voordeel bij hebben. Netbeheerder Enexis heeft met Gridflex Heeten grote nationale belangstelling. Door te kijken in hoeverre inkomende en uitgaande stroom beter met elkaar in balans gebracht kunnen worden, kan dit uiteindelijk vele miljarden euro’s op de netwerkkosten besparen.

Zelf ook energie besparen?

Zelf aan de slag met meer zelfvoorzienend te worden of energie te besparen, maar weet u niet waar te beginnen? Neem contact op met een van onze wooncoaches voor een vrijblijvende energiescan, of bel of mail ons, wij helpen u graag verder.

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.