header

Op zaterdag 21 april a.s. vindt op Airport Teuge het Cleantech Tomorrow evenement plaats. Alles op staat op die dag in het teken van duurzaamheid, reden waarom er volop aandacht is voor elektrisch rijden. Emovia en E-xpeditie.nl slaan de handen ineen en vertellen bezoekers alles wat zij weten willen over elektrisch rijden.

Samen met dealers en regionale autobedrijven zorgen zij voor een enorme trekpleister: de Electric Experience. Van 12 tot 19.00 uur mogen bezoekers in allerlei elektrische auto's proefritten maken, om het rijden te ervaren, om te kunnen vergelijken, om antwoorden te krijgen op al hun vragen. Maar emovia en E-xpeditie.nl duiken er nog dieper in ...

Vrijwel alle merken en modellen op één plek: kijk én doe het zelf!

Buiten, op de bezoekersparkeerplaats, staan vrijwel alle merken en modellen elektrische auto's opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste Nissan Leaf, model 2018. Bezoekers kunnen al deze auto's bekijken, maar in een groot aantal ervan mogen ze ook zelf rijden. Onder deskundige begeleiding kan een proefrit van ca. 9 km worden gemaakt. Uniek, want gewoonlijk moeten geïnteresseerden voor elk merk een nieuwe afspraak met weer een andere dealer maken. Tijdens de Electric Experience op Cleantech Tomorrow stappen bezoekers gewoon van de ene in de andere auto! Er is voor elk wat wils!

Een elektrische auto delen: goedkoper

Buiten, net voor de hangar, staan zes elektrische auto's. Ze zijn van verschillende lokale burger-initiatieven die hun auto's delen. Bezoekers horen op deze plek of er bij hen in de buurt al auto's worden gedeeld. Er is informatie over de tarieven en de wijze van reserveren. Auto's delen is goedkoper dan het zelf hebben van een auto. Bovendien zijn er ook deelautoservices waar een chauffeur bij inbegrepen is. Je wordt dan keurig van deur tot deur gebracht. Voor degenen die behoefte hebben aan een deelauto bij hen in de wijk of het dorp: emovia helpt u graag op weg.

V2H: zelf-opgewekte stroom opslaan in je auto

Gebruik je elektrische auto om er de stroom die je zelf met zonnepanelen opwekt, in op te slaan. Zodra de zon niet meer schijnt, bijvoorbeeld 's avonds, haal je je stroom weer terug uit de auto via een V2H-box. V2H staat voor Vehicle to Home, van auto naar huis. In een van de hangars is een huiskamer met open keuken ingericht. Ernaast staat de nieuwste elektrische Nissan Leaf die via een V2H-box verbonden is met diverse elektrische apparaten. Neem plaats in de gezellige zithoek en stel je al vragen over V2H.

Nog veel meer …

Er is een powerpoint-presentatie van merken en modellen elektrische auto's met hun belangrijkste basisinformatie. Er is informatie over opladen en laadpalen. Experts van emovia en E-xpeditie.nl lopen rond om je vragen te beantwoorden. Kortom, op Cleantech Tomorrow vind je antwoord op al je vragen over elektrisch rijden. auto's met de belangrijkste basisinformatie. Er is informatie over opladen en laadpalen. 

21 april 2018, 12.00 - 19.00 uur, Airport Teuge

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.