header

Woensdagochtend 10 oktober ging de dag van de Duurzaamheid van start met een landelijke voorleesactie. Ook bestuursleden van Deventer Energie lieten zich op deze dag niet onbetuigd en lazen op het terrein van de Ulebelt voor aan kinderen van Montessorischool De Eekhoorn. Er werd voorgelezen uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’, geschreven door studenten van Duurzame PABO.

Kinderen leren over nieuwe energie

Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Want het bleef natuurlijk niet alleen bij voorlezen. De voorgelezen verhalen vormden een mooi aanknopingspunt voor goede gesprekken met de kinderen, variërend van het afval op straat tot de zonnepanelen op het dak van de school. Een enkele keer werd de aandacht even afgeleid door een binnenlopend varken of een rondscharrelende kip. 

Vanuit Deventer Energie hadden bestuursleden Henk Kasper en Guido Bakema zich als voorlezer aangemeld omdat zij het belangrijk vinden om juist met kinderen in gesprek te gaan over dit thema. Alle kinderen hadden het erg naar hun zin en luisterden aandachtig naar de voorlezers.

Vrije School De kleine Johannes

Ook op de Vrije School De kleine Johannes in Deventer werd meegedaan aan de voorleesactie. Een van de leden van Deventer Energie was daar aanwezig om uit het boek voor te lezen. 

Foto: Wil Kanis

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.