header

Deze week waren er weer genoeg alarmerende berichten in de krant te lezen: dit jaar is meer CO2 in de atmosfeer gekomen dan ooit tevoren. Wereldwijd lopen we achter op de Parijs-doelen. En om onze Nederlandse klimaatdoelen te halen we moeten we ook véél meer doen. Goed nieuws is dat er een klimaatwet in de Kamer besproken wordt, slecht nieuws is dat die wet als compromis om breed draagvlak te krijgen niet verplichtend is. Blijft Nederland zo het slechtste jongetje van de klas?

Gaat Nederland echt milieu doelen aanscherpen?

Toch hoor ik onze premier Rutte in binnen- en buitenland pleiten voor een stringenter milieubeleid, en zelfs aankondigen dat Nederland de doelen wil aanscherpen. Dat geeft hoop. Proof of the Puddingh wordt het klimaatakkoord. Laten we hopen dat onze regering écht een sprint gaat inzetten om Nederland uit de achterhoede naar voren te laten demarreren.

Duurzaamheid zorg voor allen

Opvallend is wel dat duurzaamheid al een tijd niet meer een item is dat in het links voor-rechts tegen schema past. Bij de VVD is duurzaamheid een serieus onderwerp. Alleen Baudet en Wilders vinden klimaatbeleid onzin. En Buma en Marijnissen remmen af omdat ze twijfelen aan de betaalbaarheid van de maatregelen, zeker voor de lagere inkomens. Dat past allemaal niet meer in de ouderwetse schema’s. Deventer Energie past ook niet in een links-rechts schema. We zijn voor alles Deventenaren. En onze leden vertegenwoordigen een breed spectrum van de inwoners van deze gemeente. Zo hoort het ook. Duurzaamheid is voor iedereen een zorg.

Lezing over klimaatakkoord tijdens ALV

Op onze Algemene Ledenvergadering (ALV) dinsdag 11 december a.s. zal Bauke de Vries, senior lecturer sustainability issues aan de Hogeschool Saxion, een lezing houden over het klimaatakkoord. Hoogst actueel gezien de berichten van deze week. Iedereen, ook als u geen lid van Deventer Energie bent, is welkom! Locatie is deze keer Saxion Hogeschool Deventer, aanvang 19.30 uur. Graag tot dan.

Jos Pierey, voorzitter

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.