header

Klimaatverandering, economische crisis, uitputting van grondstoffen, werkloosheid, verlies aan biodiversiteit… Dit zijn de keerzijden van het huidige, welvarende Nederland. Maar dergelijke problemen zijn zeker niet uniek voor onze moderne tijd. Ook in het verleden worstelden de Nederlanders met de vraagstukken van welvaart, welzijn en duurzaamheid. Denk aan de armoede, de bedreiging van de volksgezondheid, de woningnood, de strijd tegen het water.

Bovendien zijn er in elke generatie groepen die zich zorgen maken over de verandering van het landschap en de verontreiniging van bodem, lucht en water.

Leren van de geschiedenis

Voor het Science Café komt prof.dr.ing. Harry Lintsen vertellen over de manieren waarop de samenleving in de afgelopen tweehonderd jaar de problemen rond welvaart en duurzaamheid wist op te lossen. En hoe men zich soms door de gekozen oplossingen geconfronteerd zag met weer nieuwe problemen. Nederland staat ook vandaag de dag voor de uitdaging om zijn hulpbronnen voor de komende generaties in stand te houden. We hebben grote ambities: een overschakeling op hernieuwbare energiebronnen en het hergebruik van alle materialen en producten. Kunnen we met het oog op een duurzame toekomst leren van de geschiedenis?

Vooraf en in de pauze staat, zoals traditioneel in januari, Martin van de Vrugt garant voor de muzikale sfeer, en na afloop is er ruimte voor vragen en discussie, geleid door James van Lidth de Jeude.

Waar en wanneer

Science Cafe Deventer
9 januari 2019
Zaal open en muziek om 19.30 uur
Aanvang lezing 20.00 uur
Entree gratis

www.sciencecafedeventer.nl

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.