header

Onze steden worden in hoog tempo voorzien van sensoren en metertjes: voor verkeer, fijnstof, geluid. Waar loopt het verkeer vast, waar wordt energie gevraagd, waar regent het, waar is onrust? Het combineren van al die meetgevens geeft stadsbestuurders nieuwe mogelijkheden om realtime te besturen, maar ook om hier algoritmen voor te ontwikkelen.

Wordt de stad hiermee ook echt slim? En wie gaat daar eigenlijk over?

Sciencecafe en Smart City

Op woensdag 13 februari a.s. in het Sciencecafe kun je hierover meer te weten komen. Gastspreker prof.dr.ir. Arjan van Timmerenis hoogleraar Omgevingstechnologie en -ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, tevens wetenschappelijk directeur van AMS Institute (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) neemt ons mee. Zijn onderzoek richt zich op de manier waarop technologie gebruikt kan worden in steden. Daarbij is het niet alleen de vraag wat er technisch kan en wat er bestuurlijk wenselijk is, maar ook wat de burgers van die stad handig of aanvaardbaar vinden.

Wanneer, waar en hoelaat

Woensdag 13 februari aanstaande. Je vindt Science Café Deventer in het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat 9. De zaal gaat open en er is muziek vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie vind je op www.sciencecafedeventer.nl

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.