header

Deventer Energie heeft samen met de Ulebelt, en met steun van een heleboel andere Deventer bedrijven, scholen en organisaties op 1 april een voorstel gedaan aan de gemeente Deventer om het duurzaamheidscentrum in de stadsetalage onder het stadskantoor te organiseren. Het is leuk om ons aanbod eens door te kijken. Je kunt er informatie krijgen hoe je je huis energiezuiniger kunt maken, en hoe je je kunt voorbereiden op andere manieren van verwarmen.

Multifunctioneel informatiecentrum

Ook over wat er mogelijk is aan leningen en subsidies, en wat je kunt besparen. Over hoe je duurzamer kunt eten en rijden. Over wat je met je wijk samen kunt doen om duurzamer te worden. Over welke bedrijven je kunnen adviseren, of met hun producten kunnen helpen. Je kunt ook informatie kunt krijgen over de duurzaamheidsinitiatieven (bijvoorbeeld stadsverwarming) van de overheid. Er komen vaste én wisselende exposities. Ook scholieren kunnen er terecht om werkstukken over duurzaamheid te maken, of juist om de resultaten te presenteren. Er is ruimte voor lezingen, debatten en cursussen. Liefst vijf dagen per week en op de koopavond kan je in het duurzaamheidscentrum terecht en krijg je uitleg van deskundigen.

Wachten op beslissing gemeente

De gemeente gaat nu een beslissing nemen op ons aanbod voor een duurzaamheidscentrum. De Ulebelt en Deventer Energie bieden aan het duurzaamheidscentrum in het najaar te openen, en vinden het een mooie uitdaging om dat op de dag van de duurzaamheid, samen met de wethouder duurzaamheid te doen.

Wil je ook meedoen?

Er werkt al een stevige groep bevlogen vrijwilligers aan het plan. Het is een spannende opdracht, en het geeft enorm veel voldoening om er aan te werken met een groep enthousiaste mensen. Ben je geïnteresseerd om mee te doen in het realiseren van het Deventer Duurzaamheidscentrum, laat ons dat dan horen: 06-22214555.

Bekijk hier ons voorstel 

Deel dit via:

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.