header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Samen sta je sterker. Ook als energie coöperaties. We zoeken elkaar op, zowel in de Stedendriehoek (regio Zutphen/Apeldoorn/Deventer) als in West Overijssel (regio Kampen/Zwolle/Deventer). Op initiatief van Natuur en Milieu Overijssel wordt een samenwerking gesmeed tussen alle energie coöperaties in West Overijssel.

Impact

Doel is om een gezamenlijke inbreng te hebben bij de op te stellen Regionale Energie Strategie (RES) voor West Overijssel. Die moet eind 2019 klaar zijn. In die Energie Strategie moet het aanbod aan het Rijk komen te staan van alle gemeente om onze klimaatdoelen te halen. De gemeenten moeten dan het achterste van de tong laten zien, verschuilen kan niet meer. Door samen te werken als coöperaties kunnen we zorgen dat we gehoord worden, en aandringen op klimaatmaatregelen die echt impact hebben. Deventer Energie wil nadrukkelijk meedoen.

Samen draagvlak creëren

In de Stedendriehoek gaat onze samenwerking mogelijk zelfs verder. Met Lochem Energie gaan we een gezamenlijk aanbod doen om langs de A1 extra windmolens te plaatsen bij de bestaande molens. Maar met de A1 kun je veel meer, zo constateerde ook al de CleanTech Regio. Eigenlijk is het heel logisch om langs de A1, van Apeldoorn tot Twente een energielandschap vorm te geven met kansen voor zon, wind en bio. We gaan met onze zuster coöperaties het gesprek aan om te kijken of we ook hier tot een gezamenlijk aanbod kunnen komen aan de A1-gemeenten, zodat we samen draagvlak creëren voor lastige besluiten.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.