header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

In mei en november 2017 zijn er vanuit Heemschut informatiebijeenkomsten gehouden voor eigenaren van rijksmonumenten in Deventer. Tijdens die informatiebijeenkomsten bleek de behoefte aan meer informatie over de toepassing van energiebesparingsmaatregelen in monumenten. Daar is immers nog weinig ervaring mee opgedaan. Tijdens die bijeenkomsten is het idee ontstaan om met een voorbeeldplan te komen.

Vijf eigenaren wilden hieraan medewerking verlenen en toen konden we – na een provinciale subsidie - als team aan de slag. De opgave was om met behoud van de karakteristieke bouwhistorische waarden van de vijf verschillende woonhuismonumenten tot een passend energieplan te komen. Het is een veelomvattend rapport geworden met zowel een uitgebreide schets van mogelijkheden voor dak, gevel, glas, vloer en installaties in het algemeen als de toepassing daarvan op de vijf verschillende monumenten.

Presentatie voorbeeldplan energie voor vijf monumenten in Deventer

Het uitgebreide rapport is inmiddels beschikbaar. Voor geïnteresseerden is er op 12 juni een presentatie van de resultaten. Het rapport en verdere informatie vind u op de website van Heemschut. 

 

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.