header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is na een tijdelijke stop weer open voor eigenaar-bewoners. Vanaf 15 augustus 2019 kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies. De SEEH voor eigenaar-bewoners stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen.

De subsidie kan aanvraagd worden nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald en mits je niet eerder subsidie uit de SEEH hebt ontvangen.

Heropening SEEH voor eigenaar-bewoners  

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert deze subsidieregeling uit en de verwachting is dat woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen. Rond die datum publiceren wij meer informatie over de regeling. Bijvoorbeeld informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces.

€ 84 miljoen subsidie beschikbaar

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH voor woningeigenaren € 84 miljoen subsidie beschikbaar. Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Urgenda-zaak

De SEEH voor eigenaar-bewoners voert RVO.nl uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met deze heropening van de regeling komt de regering tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak. Stichting Urgenda eiste dat de Nederlandse staat ervoor zorgt dat de CO2-uitstoot snel vermindert. Energiebesparing in de gebouwde omgeving helpt daarbij.

SEEH voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)

Voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties is sinds de opening van de regeling voldoende budget voor het aanvragen van de subsidie.

Bronnen: Rijksoverheid en Milieu Centraal

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.