header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De Deventer Energie Coöperatie heeft de ambitie uitgesproken om de komende jaren nog een viertal postcoderoosprojecten te ontwikkelen. Voor het eerste project, wat in Noord Deventer (postcodes 7412, 7413, 7414, 7415 en 7431) gerealiseerd gaat worden, zijn de voorbereidingen sinds dit voorjaar in volle gang. Naast voldoende deelnemers is er echter ook een geschikt dak nodig om de zonnepanelen op te plaatsen.

Eind september groen licht

Hier, in de besprekingen om het dak te verkrijgen wat Deventer Energie op het oog heeft, heeft het project enige vertraging opgelopen, mede omdat het betreffende dak twee eigenaren heeft. De Coöperatie verwacht nu eind september groen licht te krijgen, zodra dit er is kunnen we verder met de ontwikkeling van het project.

Start productie begin 2020

Op de achtergrond hebben we natuurlijk niet stilgezeten en staat er al van alles in de steigers om dan ook snel stappen te kunnen zetten en nog dit jaar de contracten met deelnemers en leveranciers af te sluiten. Mogelijk in januari 2020 kunnen we de productie starten, maar mocht dit wat later worden dan levert dat geen problemen op. De locatie waarover momenteel de gesprekken gevoerd worden is geschikt voor zeker 500 panelen. In het geval de belangstelling het aanbod overstijgt hebben we, mogelijk, nog een tweede locatie achter de hand.

Waarom meedoen in een collectief zonne-energie project?

Heb je interesse in schone energie, maar is het niet mogelijk om zelf zonnepanelen te plaatsen? Of staat je huis niet gunstig ten opzichte van de zon? Dan is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak de oplossing. Deventer Energie Coöperatie biedt je de mogelijkheid gemakkelijk zonne-energie op te wekken en daarbij te profiteren van een goed rendement. 

Ik ben geinteresseerd in deelname in een postcoderoosproject

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.