header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Heemschut Overijssel heeft, in samenwerking met de Deventer Energie Coöperatie, een voorbeeld traject gerealiseerd betreffende het verduurzamen van monumentale woningen. Daarvoor heeft Heemschut, via de Deventer Energie Coöperatie, een subsidie verkregen van de Provincie Overijssel, waarmee gekwalificeerde partners konden worden ingeschakeld.

Monumenten naar label A

Het project, onder leiding van Gijs van Elk, is gerealiseerd door Coraline Vester (architect), Henk Kasper (energie adviseur) en Steven Oost (ontwerper) in nauwe samenwerking met de afdeling Monumenten van de Gemeente Deventer. Bij de uitvoering van de geadviseerde maatregelen konden alle vijf woningmonumenten naar label A gebracht worden. 

Uitkomsten project in rapport

De uitkomsten van het project zijn opgetekend in een uitgebreid rapport. Het resultaat is een lijvig en fraai geïllustreerd document met voorbeelden voor het isoleren en verduurzamen van vijf woning monumenten in Deventer. Het rapport is echter niet alleen door eigenaren van monumentale en monumentwaardige woonhuizen binnen Deventer te gebruiken maar zeker óók daarbuiten.  

Download hier het rapport "Monumentaal duurzaam"

Over Heemschut

Erfgoedvereniging Heemschut is de grootste en één van de oudste particuliere verenigingen voor bescherming van cultuurmonumenten. Sinds 1911 zetten actieve burgers zich in voor de waardering en het behoud van waardevolle monumenten en cultuurlandschappen in Nederland. Lees meer op de website van Heemschut.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.