header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Ja, het gaat gebeuren: er komt een duurzaamheidscentrum aan het Grote Kerkhof. Het duurde wel even, maar de kogel is door de kerk! In juli heeft de gemeente groen licht gegeven, en geld vrijgemaakt. Dat betekent dat we twee jaar lang de 300m2 grote stadsetalage kunnen gaan gebruiken. Een inspirerende plek waar je goede voorbeelden kunt zien.

Ontmoet gelijkgestemden, ontvang advies en vergaar informatie

En een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, zodat je samen, per buurt of postcoderoos projecten kunt opzetten. Want samen gaat het sneller. Je moet er terecht kunnen voor advies om je huis en je manier van leven duurzamer te maken. Maar natuurlijk geven we ook informatie over de noodzaak van de energietransitie, het risico van klimaatverandering, en de maatregelen die onze gemeente en ons bedrijfsleven wil gaan nemen. Maar de hoofdzaak wordt: wat kun je zelf doen, en hoe kunnen we je op weg helpen?

Het "bid"

Begin 2018 ontstond het idee voor een duurzaamheidscentrum. Het kwam in mei 2018 zelfs in het coalitieakkoord te staan. In april 2019 heeft Deventer Energie samen met de Ulebelt en een 30tal aangesloten partners aan de gemeente een “bid” voorgelegd. Dat bid is nu geaccepteerd. Lees dat prachtige bid hier. Dat was een product van een super-enthousiaste groep van een tiental vrijwilligers. En die groep gaat door!

En nu aan de slag...zin om mee te doen?

Nu moeten we aan de bak om de mooie ideeën ook daadwerkelijk te realiseren. Want begin januari 2020 moet het centrum openen. De komende vier maanden moet dus hard gewerkt worden om alles te maken, in te richten en op te bouwen. Heb je zin om mee te doen? Heel graag, we kunnen nog wel een aantal creatieve handen en geesten gebruiken. Meld je via aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben nog duurzaamheidscoaches nodig. Meld je hier aan!

En vanaf januari hebben we ook mensen nodig om in het duurzaamheidscentrum aanwezig te zijn. We zoeken “duurzaamheidscoaches”.  Om mensen te ontvangen, uitleg te geven, verbindingen te leggen, te inspireren. Interesse in duurzaamheid is handig, voor een goede opleiding wordt gezorgd. We willen tenminste vier, en liever vijf dagen per week open zijn. Wil je meedoen ? En er staat ook wat tegenover. Als je een dag per week wooncoach bent krijg je er een belastingvrije bijdrage voor van maximaal € 1500 per jaar. Iedereen mag dat werk doen, ook naast een uitkering. Ook hier: interesse? Meld je ook hiervoor aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier het filmpje en lees het artikel van RTV Oost 

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.