header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Sinds een paar jaar (2017) runt de Deventer Energie Coöperatie een energieloket, en geven onze energiecoaches gratis adviezen aan inwoners van Deventer. We doen dat in opdracht van de gemeente, waarbij de provincie ons via de gemeente de financiële middelen verstrekt. Er wordt veel van de energiecoaches gebruik gemaakt, en de waardering is hoog. Ons contract voor het energieloket en de energiecoaches loopt tot eind 2019.

Goed nieuws

In juli hebben we van de gemeente bericht gekregen dat men in principe het contract in 2020 en 2021 daarna wil doorzetten, maar we moeten nog wel een nette aanvraag daarvoor indienen. De gemeente schreef ons: “Vooruitlopend willen we aan u melden dat we in ieder geval in 2020 en 2021 het energie-woon loket willen laten voortzetten uitgevoerd door de Deventer Energie Coöperatie. De gemeente Deventer ziet een belangrijke rol weggelegd voor het energie-woon loket om huiseigenaren te adviseren en te begeleiden in het energetisch verduurzamen van woningen”. De gemeente wijst ook naar het Klimaatakkoord, de daarin afgesproken wijkaanpak en de noodzaak die daar uit volgt om bewoners goed voor te lichten. De gemeente legt ook een link met het duurzaamheidscentrum dat “koppelkansen” geeft. 

Aanvraag subsidie

We zijn uiteraard erg blij met dit positieve bericht van de gemeente, dat recht doet aan de enorme inzet van onze acht energiecoaches, en gaan nu aan de slag om de aanvraag formeel in te dienen. Dat moet voor 1 januari gebeuren.

Het Energieloket

Benieuwd naar wat het energieloket voor u kan doen? Kijk dan eens op de website.

Afspraak maken met een energiecoach

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.