header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Steeds meer mensen willen aan de slag met duurzaamheid in de woning, maar waar begin je? Op zaterdag 2 en 9 november is er tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route de unieke kans om een duurzaam huis te bezoeken. In het hele land stellen honderden trotse huiseigenaren hun woning open. Zij laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Meer dan tienduizend bezoekers hebben de afgelopen zeven jaar de gelegenheid benut om huizen te bezoeken en tips te ontvangen.

Hoe werkt het?

Er zijn op de website www.duurzamehuizenroute.nl allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Er is voor iedereen wat interessants te vinden. Als je je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp.
Vanaf oktober 2019 kun je zien welke huizen opengaan op 2 en 9 november. Je kunt dan bij één of meerdere huizen inschrijven voor een bezoek.
Het inschrijven is verplicht! Schrijf niet bij te veel huizen in, anders kom je in tijdnood.

Duurzame huizen in Deventer

Ook in de gemeente Deventer zijn op 2 en 9 november woningen open voor publiek. Bezoekers worden gastvrij ontvangen en kunnen vragen stellen over een warmtepomp, zonnepanelen, energieverbruik, natuurlijke materialen, etc. Het enthousiasme van de openstellers werkt aanstekelijk en er ontstaan leuke gesprekken. De bezoekers doen goede ideeën op om zelf ook aan de slag te gaan. “In een paar uurtjes tijd hoor je veel waardevolle informatie”, reageerde een bezoeker enthousiast. Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl welke huizen meedoen, naar tips om je voor te bereiden op een bezoek, wat de openingstijden zijn en plan je bezoek in. Schrijf u snel in want vol = vol.

Deventer Energie heeft Wooncoaches die je helpen de mogelijkheden van je huis te verkennen

Heb je interesse in het verduurzamen van je woning? De Wooncoaches van Deventer Energie helpen eigenaren van woningen bij het weloverwogen nemen van duurzame maatregelen. Een afspraak om met een wooncoach bij jou thuis de mogelijkheden voor het nemen van duurzame maatregelen te onderzoeken is gratis en kan aangevraagd worden via www.deventerenergie.nl.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.