header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Wat is de rol van de samenleving en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld? Jan Terlouw onderscheidt hierin twee trends die steeds meer met elkaar in strijd raken, namelijk de globalisering en de manier waarop we met de natuur omgaan. Beatrice de Graaf (1976) is hoofdspreker op de 3e editie van de Deventer Jan Terlouw lezing, deze lezing zal donderdag 12 december 2019 plaatsvinden.

Beatrice de Graaf

De Graaf is Nederlandse Hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. De Graaf studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Stof tot nadenken

Het doel van de lezing is het tot stand brengen van de dialoog tussen generaties en het aanzetten tot actie om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Daarom is er naast de hoofdlezing een tegenlezing, waarin de jongere generatie aan het woord komt. Naast beide lezingen is er een ondersteunend muzikaal programma en krijgen de ToekomstMakers weer een podium. Kortom, een avond met actuele thema’s die voldoende stof tot nadenken en discussie biedt.

Jaarlijks evenement

Jan Terlouw gaf, ter ere van zijn 85e verjaardag, op 1 december 2016 een korte speech in De Wereld Draait Door over de rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld. Een onderwerp dat hem na aan het hart ligt. Vanuit dit gedachtengoed werd de Deventer Jan Terlouw Lezing geboren, waar sprekers hun visie geven over duurzame thema’s en de wereld van morgen. Zo wordt, letterlijk, een podium gegeven aan de verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving.

Boek Deventer Jan Terlouw Lezing

Na de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing werd het boek ‘We kunnen niet langer wachten’ uitgegeven. In 2018 na de tweede editie werd het boek ‘Broederschap. Op zoek naar een verloren ideaal’ van Bas Heijne en duospreker Kiza Magendane gepubliceerd.
In 2019 zal er weer publicatie verspreid worden van Beatrice de Graaf en haar ‘tegenspreker’. Het boek komt vanaf december ook in de winkel.

Wanneer: Donderdag 12 december 2019 om 20.00 uur
Waar: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2
Tickets: te bestellen via Deventer Schouwburg

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.