header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De stikstofcrisis heeft vroem-vroem partij VVD van zijn 130 km/uur geloof doen vallen. Dat was de enige manier om de bouw weer aan de gang te helpen. Nu heb ik geen enkel probleem met wat rustiger aan rijden. Maar het is wel een teken aan de wand dat de rechter, na het beruchte Urgenda vonnis, nu weer tweemaal (stiktof en PFAS) de overheid tot de orde roept.

Blij dat we in een rechtsstaat leven

En alle keren zegt de rechter niet meer dan dat de overheid zich aan zijn eigen milieunormen moet houden. Eigenlijk is het triest dat de politiek dat niet zelf kan. Want waar de politiek heel dapper milieunormen vaststelt, is ze even snel op zoek naar uitvluchten en valse trucs om daar weer onderuit te komen. De rechter trapt daar niet in. Gelukkig. Tegenover de rechte rug van de rechter toonde de politiek zich als een windvaan: de poging om de grootste stikstof-vervuilers, de bioindustrie aan te pakken, werd onmiddellijk weer ingeslikt door stemmen-hengelende partijen op het Malieveld. Ik ben blij dat we in een rechtsstaat leven.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.