header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De voortgang van het postcoderoosproject wat in Noord Deventer (postcodes 7412, 7413, 7414, 7415 en 7431) gerealiseerd gaat worden, verloopt iets minder voorspoedig dan gepland en verwacht. Sinds dit voorjaar zijn de voorbereidingen in volle gang. Naast voldoende deelnemers is er echter ook een geschikt dak nodig om de zonnepanelen op te plaatsen.

Eind 2019 groen licht

En precies daar stokt het proces. Het dak waar wij ons oog op hebben laten vallen is eigendom van twee eigenaren. Beide partijen zijn weliswaar enthousiast om te participeren in dit mooie duurzame project, maar willen nog een aantal zaken uitgezocht hebben voordat ze definitief toestemming geven. Wij verwachten dat deze toestemming dit jaar nog gegeven wordt. Zodra die binnen is, kunnen we de overige zaken, zoals het aanvragen van offertes voor plaatsing van de panelen en toebehoren en voor het aanpassen van de netaansluiting in gang zetten.

Start productie voorjaar 2020

Voor zover mogelijk hebben we de voorbereidingen daarvoor al gedaan. De planning is dat het project voorjaar 2020 duurzaam opgewekte elektriciteit kan gaan leveren. Zodra zeker is dat het project op deze locatie definitief doorgaat, zullen wij de potentiële deelnemers benaderen om hun belangstelling om te zetten in definitieve deelname. Wij verwachten ca. 600 panelen te kunnen plaatsen.

Waarom meedoen in een collectief zonne-energie project?

Heb je interesse in schone energie, maar is het niet mogelijk om zelf zonnepanelen te plaatsen? Of staat je huis niet gunstig ten opzichte van de zon? Dan is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak de oplossing. Deventer Energie Coöperatie biedt je de mogelijkheid gemakkelijk zonne-energie op te wekken en daarbij te profiteren van een goed rendement.

Ik ben geïnteresseerd in deelname in een postcoderoosproject

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.