header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De windmolens op Kloosterlanden hebben een goed productiejaar achter de rug, de werkelijke productie steeg ongeveer 5% boven de verwachting uit. Dat is goed nieuws. Het windpark komt voort uit een mooie samenwerking tussen energieleverancier Pure Energie en Deventer Energie Coöperatie. Samen maken we Deventer Duurzaam.

Lokale samenwerking met Pure Energie

De twee windmolens in Deventer hebben we samen ontwikkeld, het windpark is voor 75% eigendom van Pure Energie en voor 25% van de Deventer Energie Coöperatie. Op die manier kunnen omwonenden en andere belanghebbenden meeprofiteren van het windpark. Dat noemen we sinds 2015 het ‘Deventer Model’. Wil jij thuis ook écht groene stroom uit onze windmolens in Deventer? 

Ja, ik stap over op écht groene stroom uit Deventer windmolens

Meer over windmolens

Windmolens zijn de laatste jaren steeds hoger geworden. Maar waarom is de hoogte van een windmolen zo belangrijk en wat betekent dat voor de toekomst? Als we het over de hoogte van een windmolen hebben hoor je termen die misschien helemaal nieuw voor jou zijn. We praten dan bijvoorbeeld over ashoogte, rotordiameter en tiphoogte. Lees hier verder (bron Pure Energie).

Windproductie 2015-2019

Zie hieronder de productiecijfers van de laatste jaren.

Windproductie 2019

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.