header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Vanaf vandaag, 3 februari, komt er een Warmtefonds waar alle woningeigenaren - ook degenen die nu geen toegang hebben tot financiering - terecht kunnen voor aantrekkelijke financiering voor de verduurzaming van hun woning. Het Warmtefonds begint met het verstrekken van financiering met looptijden tot maximaal 20 jaar voor eigenaar-bewoners en maximaal 30 jaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) vanaf acht appartementen.

Kosten verdienen zich via lagere energierekening terug

Daarbij wordt een rente gevraagd die vergelijkbaar is met de rente voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met eenzelfde looptijd. In combinatie met de beschikbare subsidies voor isolatie en duurzame warmte-opties worden de financieringslasten voor verduurzaming verlaagd. Zo kunnen de kosten voor verduurzamingsmaatregelen steeds vaker via een lagere energierekening worden terugverdiend.

Lening aanvragen 

Het Rijk heeft ervoor gekozen om de structuur en kennis van het Nationaal Energiebespaarfonds te gebruiken voor het Warmtefonds. In aanloop naar het Warmtefonds komen per 3 februari 2020 de eerste leningen beschikbaar met langere looptijden en een lening voor kleinere VvE's. U kunt de leningen uit het Warmtefonds en het Energiebespaarfonds aanvragen op www.energiebespaarlening.nl. Gaandeweg 2020 volgen meer financieringsmogelijkheden.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.