header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Ivm Corona maatregelen is ons kantoor tijdelijk gesloten

Het is en blijft nog even een moeizaam proces om het door ons gevonden dak (Kei 13) ook daadwerkelijk toegezegd te krijgen. Er zit voortgang in, maar er blijven ook voortdurend nog vragen komen van de zijde van de dakeigenaren. Begin maart hopen we definitief groen licht te krijgen, als dat lukt gaan we daarna verder met de voorbereidingen.

Het lijkt er nu op dat we het project officieel per 1 januari 2021 zullen laten opstarten. Het dak lijkt geschikt voor ongeveer 600 tot 700 panelen, ofwel ongeveer 60 á 70 deelnemers.

Nog een postcoderoosproject op dak Sallcon (KonnecteD)

Daarnaast gaan we inzetten op nóg een postcoderoosproject op het dak van Sallcon. Naast de huidige zonnepanelen die er liggen is er nog plek voor nog eens 500 panelen, wat overeenkomt met ongeveer 50 deelnemers. Er komen dus weer kansen voor bewoners van de omliggende postcodegebieden van KonnecteD om in een postcoderoosproject te stappen. 

Voor de zomer uitsluitsel

Een bijkomende onzekerheid momenteel is dat minister Wiebes nog geen zekerheid heeft gegeven over de nieuwe salderingsregeling en de nieuwe regeling voor postcoderoosprojecten, die daarmee nauw samenhangt. Zijn voornemen is om te zorgen dat de rentabiliteit van de investering ongeveer gelijk zal blijven met de huidige salderingsregeling (ca. 7 jaar terugverdientijd). Er is toegezegd dat hierover voor de zomer uitsluitsel gegeven zal worden. Aangezien dit grote invloed heeft op het projectresultaat zullen wij dit moeten afwachten voor we definitief de projecten door kunnen laten gaan.

Interesse in deelname in postcoderoosproject

Lees hier meer over wat een postcoderoosproject precies is en/of maak vrijblijvend je interesse in deelname in het gezamenlijk opwekken van zonne-energie op een ander dak kenbaar. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ik ben geïnteresseerd

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.