header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Maart had veel (circa 100) zonuren en de productie van zonne energie kwam daarom ruim 10% boven verwachting uit. Daarmee is in maart al een groot deel van de ‘achterstand’ van de eerste twee maanden weer ingelopen. Omdat de zon een schone energiebron is die nooit opraakt kun je zelf de energie van de zon benutten met zonnepanelen of een zonneboiler op je dak. Wanneer je eigen woning zich echter niet leent voor zonnepanelen op het dak kan je ook meedoen in een collectief project, een zogenaamd 'postcoderoos'project. 

Wat is een Postcoderoosproject?

Om iedereen in de gelegenheid te stellen zelf duurzame energie op te wekken heeft de overheid de Postcoderoosregeling in het leven geroepen. Met deze regeling krijgen leden van een coöperatie een energiebelastingkorting op zijn of haar energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Door deze landelijke regeling van de overheid kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met lokaal en duurzame energie.

Deventer Energie helpt

Deventer Energie heeft de kennis en ervaring om een postcoderoosproject te helpen ontwikkelen en realiseren! In 2017 en 2018 heeft Deventer Energie een groot Zonneroosproject gerealiseerd. Inmiddels hebben zich bij Deventer Energie al verschillende buurt-initiatieven gemeld om ook een postcoderoosproject op te zetten. Zij hebben de deelnemers en lokale contacten, wij de kennis om de projecten snel te realiseren. Onze gezamenlijke inzet is om in 2020 minstens twee nieuwe projecten te realiseren.

Meer weten? Lees hier verder of neem contact met ons op.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.