header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Voor het eerst dit jaar lag de maandproductie van het Windpark Kloosterlanden langs de A1 achter bij de verwachting. In de maand april werd 8% minder windenergie geproduceerd dan voorzien. Maar dank ze de extreem goede productie in het 1ste kwartaal ligt de cumulatieve opbrengst nog steeds 40% voor op de verwachtingen tot en met april. 

Belangrijke feiten en cijfers over windenergie op land

Wil je wel eens weten hoe een windturbine eigenlijk werkt? Moderne windmolens, ook wel windturbines genoemd, wekken windenergie op doordat de wind de bladen laat draaien. Deze beweging wordt omgezet in elektriciteit. De meeste moderne windmolenshebben drie rotorbladen (de wieken). Het punt waar de bladen bij elkaar komen wordt de spindel genoemd.

De ashoogte van de windmolen en de diameter van de rotor (wieken) bepalen voor een groot deel de opbrengst. Hogere windmolens leveren meer elektriciteit. Naarmate de windmolens hoger worden, zijn er minder molens nodig om tot dezelfde productie te komen. Andere factoren die de opbrengst bepalen zijn het type turbine en de lokale windsnelheid. Er zijn ook windmolens in ontwikkeling zonder wieken en er bestaan windturbines die zijn uitgerust met een verticale as in plaats van een horizontale spil. Lees verder op windenergie.nl.

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.