header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

April was een hele goede maand met heel veel zonne-uren. De achterstand die in het 1ste kwartaal was opgelopen is in april meer dan goed gemaakt met meer dan 26% boven de verwachting. Daarmee ligt de cumulatieve productie van onze zonnepanelen nu 4% voor op de raming tot en met april. En de zomer moet nog beginnen!

Wil je meer weten over zonne-energie en de verschillende voordelen en nadelen van zonne-energie?  

Zonne-energie

Op meer dan 150 miljoen kilometers van onze planeet tref je de zon aan. De zon straalt dagelijks veel warmte en licht naar ons toe. Energie die niets kost en welke er iedere dag weer is. Het gebruik van zonne-energie is niet nieuw. Al door de eeuwen heen werd de kracht van de zon benut door huizen te voorzien van zonnewarmte (door deze op een bepaalde manier te bouwen) en werd het gebruikt om bijvoorbeeld fruit ed. te drogen. De potentie is enorm dachten de Romeinen, want zij waren onder andere bezig met het ontwikkelen van grote spiegels om vijandige boten tot zinken te brengen. En als je het zo bekijkt verschilt dit idee niet veel van de techniek die tegenwoordig gebruikt wordt in een zonne-centrale. Lees verder op zonne-energiegids.nl.

 

Bron: Zonne-energiegids.nl  

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.