header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

We zitten midden in de coronacrisis, en waarschijnlijk ook aan het begin van een diepe economische crisis. Is er dan nog geld voor verduurzaming? Komt de groene agenda van Ursula von der Leyen en van Frans Timmermans nog van de grond? Het spreekwoord zegt: “never waste a good crisis”. Dit is hét moment om afscheid te nemen van de oude economie. Waarom geld steken in KLM, als we veel minder moeten gaan vliegen?

Commitment voor verduurzaming in ruil voor steun

Wat draagt al dat vliegen bij aan ons welzijn? We steken miljarden in KLM, terwijl we weten dat het bedrijf moet krimpen. Dan is een faillissement en een afgeslankte herstart toch veel passender! Of zijn we bezig om de aandeelhouders met belastinggeld te ondersteunen? Hetzelfde geldt voor Big Oil, dat zijn olie niet meer kwijt raakt. Hét moment om ook van hen een groene revolutie te eisen. En voor veel andere bedrijven. Wie zijn hand ophoudt moet ook wat terugdoen. Voor al onze miljarden steun mogen we gerust commitment voor een duurzame toekomst verwachten.

Deze crisis betekent een káns

Er zullen veel banen verloren gaan. Nieuwe banen kunnen we maken in de duurzame industrie. En in de maakindustrie. Tot verbazing van Den Haag blijken we nog steeds mondkapjes te kunnen maken. Jazeker, de Randstad herontdekt dat er in het Oosten en het Zuiden nog maakindustrie bestaat. Toch hebben we ons inmiddels volledig afhankelijk gemaakt van producten die we van heinde en verre hierheen slepen. We merken nu hoe kwetsbaar ons dat gemaakt heeft. Laten we de corona-crisis goed gebruiken, en onze economie groener en minder kwetsbaar maken. Door corona is onze lucht schoner, ons water helderder en ons verstand scherper. Dit is een káns.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.