header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Afgelopen september zijn er negentien nieuwe energiecoaches opgeleid. Zij hebben een best wel intensieve training gehad van vijf bijeenkomsten. Twee ervan waren op de zaterdag en gingen vooral over de effecten van gedragsveranderingen en hoe je die het beste naar de bewoners kan communiceren. Hiervoor was bureau SME ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd in het trainen van energiecoaches.

De drie andere bijeenkomsten waren ’s avonds en gingen meer over de technische kant van het verduurzamen. Aan bod kwamen de bouwkundige aanpassingen die je aan je woning kunt doen en de aanpassingen op het gebied van apparatuur. Daarnaast is er ook stil gestaan bij de financiële kant, dus subsidies en mogelijkheden van financiering, van het verduurzamen van je woning. Tot slot hebben we ook een boeiende presentatie gehad over het tot stand komen van het klimaatbeleid door de jaren (decennia) heen. Deze trainingen werden door twee van de meer ervaren coaches verzorgd.

Enthousiast over training

De nieuwe energiecoaches waren zeer enthousiast over de trainingen en staan te popelen om aan de slag te gaan. Dit gebeurt vanaf oktober en we hebben reeds zo’n honderd gesprekken gevoerd of in de planning staan. De eerste gesprekken hebben de nieuwe coaches samen met de al meer ervaren coaches gevoerd. Nu zijn er dus zesentwintig energiecoaches die samen als doelstelling hebben om in totaal duizend gesprekken tot en met april 2021 te voeren. Helaas merken we wel dat corona enigszins roet in het eten gooit. De bewoners van Deventer zijn daardoor, ondanks het feit dat de energiecoaches de coronamaatregelen in acht nemen, toch terughoudender met het maken van afspraken of schorten afspraken op.

Maak kennis met de energiecoaches

Om de dienstverlening van onze energiecoaches te promoten hebben we ook een nieuwe website in het leven geroepen, www.gratisenergiecoach.nl. Kijk daar eens rond en maak zo kennis met het team van energiecoaches. Via de online afspraken tool in deze website kun je ook makkelijk een gesprek inplannen. Aarzel niet, de coaches staan voor je klaar om samen met jou te bekjiken wat jij kan doen om je woning comfortabeler en duurzamer te maken. Graag tot gauw!

Meer informatie

Wil je meer informatie, heb je vragen en/of suggesties met betrekking tot de energiecoaches? Neen gerust contact met mij op!

Arjan van der Plas
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-37303792

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.