header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Oktober was een hele goede windmaand, waarbij ruim 25% meer stroom werd geproduceerd dan verwacht. Met deze goede windmaand en de eerste goede maanden van dit jaar is 2020 hard op weg het beste windjaar voor Windpark Kloosterlanden te worden. Inmiddels zitten we al nagenoeg op de gebudgetteerde jaarproductie met de maanden november en december nog voor de boeg.

Gebruik windenergie

Deze, lokaal opgewekte, groene energie van Windpark Kloosterlanden wordt onder andere gebruikt om laadpalen in de gemeente Deventer van stroom te voorzien. Allego, Pure Energie en Deventer Energie Coöperatie hebben deze zomer namelijk de handen ineen geslagen om in de gemeente Deventer 38 laadpalen te plaatsen die voorzien worden van lokaal opgewekte groene stroom. Dit alles met als doel een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de steden. Meer informatie over deze samenwerking.

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.