header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Na lange tijd van onzekerheid komt er gelukkig steeds meer duidelijkheid over de invulling van de nieuwe postcoderoosregeling. De huidige regeling zal per 1 januari 2021 ophouden te bestaan. Voor alle lopende postcoderoosprojecten (waaronder project Sallcon) verandert er niets. De huidige regeling wordt vervangen door een nieuwe, versimpelde opzet welke vanaf 1 april 2021 aangevraagd kan worden.

Ervan uitgaande dat dit geen grap is kan er tussen januari en april geen nieuw postcoderoosproject aangevraagd worden. Tegelijkertijd geeft het ons de tijd en ruimte om nieuwe projecten in de steigers te zetten.

Hoe zit het met de nieuwe regeling?

De opzet van de postcoderoosregeling blijft bestaan maar het zal veranderen van een fiscale regeling naar een terugleversubsidie. Voor ieder opgewekte kWh elektra zal een deelnemer een (gesubsidieerde) vergoeding ontvangen. De koppeling met de eigen elektriciteitsmeter vervalt hiermee volledig. In de nieuwe opzet zullen de financiële stromen verder worden vereenvoudigd door alle inkomsten en uitbetalingen via een coöperatie of VVE te laten lopen. Wij werken momenteel aan een registratie- en betalingssysteem om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe projectopzet.

KEI13

Het eerste project wat gebruik kan maken van deze nieuwe opzet is postcoderoosproject KEI13. Na een technische keuring van het dak is de verwachting dat er definitief groen licht gegeven gaat worden. Binnenkort zullen we op onze website een aparte pagina inrichten om de postcoderoosregeling en de projecten verder toe te lichten.

Daken gezocht

Als coöperatie hebben we de ambitie om op korte termijn meer postcoderoosprojecten op te starten. Gezien de grote interesse van onze leden en geïnteresseerden om zonne-energie te realiseren zijn we op zoek naar geschikte daken in de gemeente. Mocht je daken kennen, privaat of (semi)overheid, waar minimaal 50 panelen op geplaatst kunnen worden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meedoen in een Postcoderoosproject

Heb je interesse in schone energie, maar is het niet mogelijk om zelf zonnepanelen te plaatsen? Of staat je huis niet gunstig ten opzichte van de zon? Dan is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak de oplossing. Deventer Energie biedt je de mogelijkheid gemakkelijk zonne-energie op te wekken en daarbij te profiteren van een goed rendement.

Meld je hier vrijblijvend aan

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.