header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Ja, u zult zich misschien verwonderd hebben dat ik mijn vorige column moest terugtrekken. Ik voelde me een beetje als Grapperhaus, die na zijn huwelijk moest erkennen dat hij op de verkeerde manier met de juiste vrouw was getrouwd.

Verkeerde vorm

Ook ik koos de verkeerde vorm, en schreef een stuk over milieuproblemen in de agrarische sector dat niet aan de regels voldeed. Ik kreeg veel negatieve reacties uit de agrarische hoek van mensen die zich zeer persoonlijk aangevallen voelden. Dat was niet mijn bedoeling, en daarom heb ik het stuk teruggetrokken en mijn excuses aangeboden. Ik wilde een stuk schrijven over het gebrek aan overheidsregie bij het oplossen van die milieuproblemen. Maar dat kwam helemaal verkeerd over, op een manier die ik niet had bedoeld. Die milieuproblemen bestaan echt, maar de vorm van het verhaal was fout. Nou ja, dan ga je net als Grapperhaus flink door het stof. Dus. Met een kras, waarvan acte.

Geloof in dialoog 

Ik heb ook een afspraak om naar aanleiding van die column binnenkort met een aantal agrariërs uit Deventer in gesprek te gaan. Ik ben blij dat dat kan. Want ik geloof in dialoog. Blijf in gesprek, zelfs als je een verschil van mening hebt. Van het elkaar verketteren is nooit iemand beter geworden. Van je excuus aanbieden wel.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.