header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Het Windpark Kloosterlanden in Deventer heeft de hoogste jaarproductie tot nu toe bereikt. Weliswaar was december geen geweldige windmaand met 80% van de verwachting, maar halverwege november werd de geprognosticeerde jaarproductie al gehaald. De jaarproductie kwam uiteindelijk 16% hoger uit dan verwacht.

Windrijke maanden

Dat de productie zoveel hoger uit is gekomen is vooral te danken aan de windrijke maanden in het begin van 2020. De beide windturbines hebben dit jaar samen 9,792 GWh (9.792.000 kWh) opgewekt, genoeg voor het elektriciteitsgebruik van circa 3.000 huishoudens.

Ook financieel een mooi resultaat

Door externe factoren, waaronder Covid-19, bleef de verkoopprijs voor de geproduceerde elektriciteit enigszins achter bij de verwachtingen. Alhoewel de balans nog moet worden opgemaakt: het lijkt erop dat het windpark in 2020 ook financieel een mooi resultaat heeft bereikt.

Nieuwe windmolens

Recent heeft de gemeente Deventer een tweetal focusgebieden langs de A1 gepresenteerd waar mogelijk nieuwe windturbines kunnen worden geplaatst. De twee focusgebieden zijn een gebied bij de afslag Deventer-Oost van de A1 en een gebied iets oostelijker, net buiten de bebouwde kom van Deventer, aan de noordzijde van de A1 (pdf, 3,6 MB). In deze twee gebieden is ruimte voor maximaal 9 windmolens.

Zowel de Deventer Energie Coöperatie als Pure Energie hebben bij de gemeente hun interesse getoond om deze locaties te gaan ontwikkelen. In 2021 zullen hiervoor de eerste stappen worden gezet.

Dit bericht is begin januari als persbericht naar de lokale pers verzonden Focusgebieden Windmolens

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.