header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen er weer aan. Op 17 maart mag u weer stemmen. Nu is Deventer Energie een politiek neutrale organisatie, dus ik ga u zeker géén stemadvies geven. Wat me wel opvalt is dat de noodzaak van de energietransitie, en het besef van het bestaan van het klimaat probleem bij vrijwel alle partijen in het verkiezingsprogramma staat. Dat is wel eens anders geweest.

Duurzaam is 'normaal' geworden

Kennelijk is inmiddels vrijwel elke partij doordrongen van de noodzaak om de afspraken van Parijs na te komen. Duurzaamheid is “normaal” geworden. Ik ben daar erg gelukkig mee, want we hebben nu echt brede steun in de samenleving voor de zaken waar we ons als Deventer Energie voor inzetten. Zinnen als “windmolens draaien op subsidie” zult u niet meer horen. De proof of the pudding is natuurlijk of de partijen na de verkiezingen hun duurzame ambities ook echt waar gaan maken. Ik ga dat in elk geval kritisch volgen.

Genoeg keuze

En ja, zijn er verschillen? Natuurlijk. Er zijn partijen die pleiten voor kernenergie, en partijen die daar tegen zijn. Er zijn partijen die de doelen voor 2030 willen aanscherpen tot -55% CO2, en partijen die dat niet willen. Zo is er nog genoeg te kiezen. En er zijn natuurlijk nog enkele folkloristische klimaatontkenners. De PVV spreekt over klimaatgekte en wil stoppen met klimaatbeleid. Forum wil het akkoord van Parijs opzeggen. Ik verwacht niet dat u ons advies nodig hebt om daar een oordeel over te vellen.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.