header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Na een lange tijd van wachten is begin maart de nieuwe postcoderoosregeling definitief vastgesteld. De huidige fiscale regeling wordt omgezet in een eenvoudige subsidieregeling: de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) en gaat in per 1 april 2021. Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in het realiseren van zonnepanelen op externe daken.

Werkgroep gestart

In de vorige nieuwsbrief heb ik geschreven over de kansen welke de nieuwe regeling biedt. Vergeleken met de informatie die toen beschikbaar was, is de definitieve regeling niet veel meer veranderd. Zo ook niet de startdatum waarop projecten aangevraagd kunnen worden. In de veronderstelling dat 1 april de datum zou worden, is afgelopen november een werkgroep opgericht. De werkgroep is voortvarend aan de slag gegaan om meerdere zon-projecten op poten te zetten. Alles wordt in het werk gesteld om op 1 april de potentiële projecten in te kunnen dienen voor de nieuwe regeling. Op het moment van schrijven bevatten deze projecten gezamenlijk ruim 1.500 panelen. Omgerekend leveren deze projecten gezamenlijk genoeg duurzame energie voor het jaarverbruik van 200 huishoudens.

Hoe nu verder?

Nadat de werkgroep de projecten heeft ingediend zal het enige tijd wachten zijn op de beschikkingen. In de tussentijd wordt hard doorgewerkt om meer geïnteresseerde deelnemers te werven, cofinanciering te onderzoeken en de projecten verder te ontwikkelen.

Blijf op de hoogte

De nieuwe projectopzet biedt mooie kansen om gezamenlijk meer duurzame energie te realiseren. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen van de projecten of ben je geïnteresseerd in wat deelname aan een postcoderoosproject voor jou kan betekenen? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de mailing via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op onze site wordt een speciale pagina ingericht waar je alle informatie rondom de zonprojecten van Deventer Energie Coöperatie (DEC) kan vinden. Zodra deze pagina gereed is ontvang je hierover bericht.

Knillis van der Burg

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.