header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De ontwikkeling van het zonproject ‘Zonnedaken DEC’ is in volle gang. Afgelopen april zijn er zes locaties aangevraagd bij de SCE regeling (opvolger Postcoderoosregeling). Het goede nieuws is dat recent alle zes aanvragen zijn goedgekeurd! Nu deze subsidie is beschikt is de werkgroep momenteel hard aan het werk om de structuur, financiering en de organisatie op poten te zetten.

Lagere inleg deelnemers door financieringsvorm

Wat betreft de investering zijn we aan het kijken om met (deels) externe financiering de projecten mee te bekostigen. Deze financiering is inmiddels aangevraagd bij het Energiefonds Overijssel (EFO) en toegekend. De eigen inbreng van de deelnemers wordt hiermee verlaagd en daarmee willen we als DEC meer bewoners interesseren om deel te nemen in (toekomstige) zonnedakprojecten. Tevens kunnen we de komende jaren deze financiering gebruiken om nieuwe projecten (deels) mee te realiseren.

Speciale website met alle info

Speciaal voor onze zonprojecten heeft Deventer Energie Coöperatie een nieuwe website laten ontwikkelen:

www.zonnedakendec.nl

Hier vindt u alle informatie over de projecten en hoe u deel kunt nemen.

Nb. Ook voor het komend jaar wil DEC nieuwe projecten indienen voor de SCE aanvraag. Weet u een ‘leeg’ dak waar in potentie minimaal 100 zonnepanelen op geplaatst kunnen worden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo willen we ook in de toekomst Deventer voorzien van meer groene elektriciteit-opwek!

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.