header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

In het project ‘Zonnedaken DEC’ worden gestaag stappen gemaakt met de ontwikkeling van zes locaties. In de vorige nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd dat alle zes SCE subsidieaanvragen zijn verkregen en dat er externe financiering is aangevraagd om de projecten deels mee te financieren. Hiermee is aan belangrijke voorwaarden voldaan om de projecten daadwerkelijk te realiseren.

Overzichtelijk en transparant

Momenteel wordt de laatste hand gelegd om het project juridische goed op poten te zetten. Er is voor gekozen om deze SCE projecten in een nieuw op te richten coöperatie te realiseren en te exploiteren. Met deze speciale Zonnedaken DEC Coöperatie houden we de financiële stromen aangaande de SCE projecten gescheiden van de andere activiteiten binnen DEC. Zo houden we het overzichtelijk en transparant terwijl er voor u als deelnemer weinig zal veranderen.

Levering aan het net

Afgelopen ledenvergadering is er door Enexis een presentatie gehouden over netcongestie (de beschikbare transportruimte op het elektriciteitsnet). Zoals in heel Nederland het geval is, hebben we ook binnen Zonnedaken DEC te maken met capaciteit issues van het elektriciteitsnet. De aanvragen voor het mogen leveren aan het net liggen bij de netbeheerder te wachten op een reactie. We gaan ervan uit dat, gezien de omvang van onze projecten, levering op het net geen problemen zal vormen.

Voorwaarden en baten deelname

We streven ernaar om op korte termijn de projectopzet rond te hebben. Daarmee kunnen we aangeven wat de voorwaarden en baten zullen zijn voor de deelnemers. Mocht u interesse hebben in deelname, dan kunt u zich aanmelden via de nieuwe website zonnedakendec.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geschikt leeg dak

Ook voor het komend jaar wil DEC nieuwe projecten indienen voor de SCE aanvraag. Weet u een ‘leeg’ dak waar in potentie > 100 zonnepanelen op geplaatst kunnen worden? Dan horen wij dat graag. Zo willen we ook in de toekomst Deventer voorzien van meer, lokaal opgewekte, groene elektriciteit!

Knillis van der Burg
Bestuurslid zonnedaken

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.