header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De gemeente Deventer heeft circa 2.000 warmtescans laten uitvoeren van woningen in de gemeente. De Deventer Energie Coöperatie heeft afspraken gemaakt met de gemeente over de follow-up van die scans. De warmtescans die de gemeente heeft laten maken worden gratis aangeboden aan de bewoners van de huizen waarvan de scan is gemaakt.

Scan geeft inzicht waar warmteverlies optreedt

Samen met het adviesrapport geeft het een eerste inzicht in de plekken waar het meeste warmteverlies optreedt. Toch kan het lastig zijn om te bepalen wat je als bewoner nu het beste kunt doen. Daarom heeft de gemeente de samenwerking gezocht met de energiecoaches om te helpen bij het maken van een plan voor de verduurzaming.

Energiecoach helpt bij interpretatie en mogelijke vervolgstappen

De Deventer Energiecoaches zijn inmiddels getraind in het interpreteren van de scans en kunnen samen met de bewoners de scan bespreken en besparingsmogelijkheden aangeven. Als u een scan heeft ontvangen dan kunt u via www.gratisenergieoach.nl een afspraak maken voor een bezoek van een energiecoach. Tijdens de lockdown helaas alleen nog digitaal, maar we hopen snel weer in persoon langs te kunnen komen.

René Korenromp
Energiecoach Deventer Energie

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.