header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De gemeente Deventer heeft ongeveer 2000 warmtebeelden laten maken van woningen in Deventer door een gespecialiseerd bureau. Op die foto’s is goed te zien waar er warmteverliezen optreden in de woningen. Alle bewoners van woningen die op de foto zijn gekomen hebben die beelden ontvangen met een klein rapportje met bevindingen.

Energiecoaches geven uitleg

Ook al omdat het goed snappen van de beelden toch iets lastiger is dan misschien op het eerste gezicht lijkt heeft de gemeente de energiecoaches gevraagd uitleg te geven aan bewoners die graag wat meer informatie willen. Het is trouwens een mooi aanknopingspunt om eens met een energiecoach in gesprek te gaan over isolatie en andere mogelijkheden om op de energierekening te besparen.

Geld én energiebesparen, altijd verstandig

Ook onze energiecoaches beschikken sinds kort over zulke camera’s en ze kunnen dan niet alleen de voorkant in beeld brengen, maar ook de andere gevels, zodat ze u een nog beter inzicht kunnen geven in de warmteverliezen en de besparingsmogelijkheden. Want, of u er warmpjes bij zit of niet veel te besteden hebt, met de hoge energieprijzen van nu is het altijd verstandig om te kijken waar u kunt besparen.

We komen ook weer op huisbezoek

Het goede nieuws is ook dat we weer gesprekken kunnen voeren bij u thuis. Na de lange lockdown zijn de deuren weer open en kunnen we de Deventer woningeigenaren en huurders nog beter van advies voorzien. En soms is dat wel erg belangrijk. Ik kwam een tijdje terug - voor de lockdown - bij mensen op bezoek en ze vertelden dat het boven in de ene werkkamer erg warm was, maar de andere werkkamer bleef toch wat achter. Dat kan natuurlijk veel oorzaken hebben. Misschien een vensterbank of een hoekkamer. Zonder er ook echt te kijken had ik nooit kunnen bedenken dat het kleinste kamertje een knots van een radiator had en de grote werkkamer een heel klein radiatortje waardoor het er natuurlijk nooit warm kon worden. Dat zouden ze gaan aanpakken. Het is jammer dat ik toen nog niet zo’n warmtecamera had, want het was leuk geweest om nog eens terug te komen en de foto’s te vergelijken.

Wilt u ook op de foto?

Neem dan contact op met de energiecoaches. Wacht niet te lang, want het moet natuurlijk wel koud zijn als de foto gemaakt wordt. Een afspraak maken met een energiecoach is trouwens gratis.

Afspraak maken

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.