header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen worden twee debatten georganiseerd over duurzaamheid. Je wilt als je gaat stemmen natuurlijk weten wat welke partij de komende 4 jaar nu écht aan duurzaamheid wil gaan doen. En misschien wil je wel een aantal kritische vragen stellen aan politici. Dat kan, want in de komende duurzaamheidsdebatten mag je politici van de 7 grootste partijen aan de tand voelen.

Er komt ook een aantal stellingen aan bod waarop politici kleur moeten bekennen. We zullen doorvragen als het te vaag blijft, en politici confronteren met hun eerdere besluiten, hun verkiezingsprogramma en hun antwoorden in de kieshulp MijnStem.

Duurzaamheid en Deventer ondernemers - 3 maart

Het eerste debat op donderdagavond 3 maart 2022 19.30 uur in de Gasfabriek, Zutphenseweg 6a (in het oude gebouw) is gericht op Deventer ondernemers. Deze avond staat in het licht van wat gemeente en ondernemers voor elkaar kunnen betekenen om Deventer samen duurzamer te maken. Wat vragen ondernemers aan de politiek, wat heeft de politiek van ondernemers nodig, en wat heeft de politiek aan ondernemers te bieden? Aan de orde komen het opwekken van energie op bedrijfsterreinen, biodiversiteit, maar ook de behoefte aan technisch personeel voor de energietransitie. Maar ook andere onderwerpen kunnen door het publiek aan de orde worden gesteld. Voorzitter is Jan Paul van Soest, landelijk bekend deskundige op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid en Deventer burgers - 10 maart

Het tweede debat op donderdagavond 10 maart 19.30 in de Bibliotheek Stromarkt 18 is gericht op burgers van Deventer: wat gemeente en burgers voor elkaar kunnen betekenen om samen duurzamer te worden. Wat hebben de burgers nodig van de politiek, wat verwachten burgers van de politiek? Maar ook: waar kunnen burgers het beleid van Deventer ondersteunen en versterken, want de overheid kan het niet alleen. Aan de orde komen het opwekken van duurzame energie met zon en wind, biodiversiteit in stad en platteland, en het verduurzamen van het eigen huis. Allemaal zaken waar de lokale politiek invloed op heeft. Voorzitter is Tessel Hofstede, zeer actief op het gebied van duurzaamheid.Verkiezingsdebat bewoners

Organisatie

De debatten worden georganiseerd door een brede Deventer duurzaamheidscoalitie: Deventer Energie, het Duurzaamheidscentrum, de Adviesraad Natuur en Milieu, de Ulebelt, Saxion en Scientists4Future NL.

Aanwezige partijen

Voor de debatten zijn de partijen die meer dan één zetel in de gemeenteraad hebben aanwezig. Dat zijn Gemeentebelang, PvdA, VVD, GroenLinks, D66, Deventer Belang en CDA.

Aanmelden en deelname

Je bent van harte welkom om mee te doen, en om je boodschap bij de politici te laten landen. Wel handig als je je van tevoren aanmeldt. Dat kan via deze sites
3 maart Duurzaamheid en Deventer ondernemers
10 maart Duurzaamheid en Deventer burgers

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.