header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Nog nooit hadden we zoveel aanvragen voor een energiecoach als de afgelopen maanden. En dat merken we als vrijwilligers ook. We hebben een ongekende werkvoorraad. Dus ik wil beginnen met een oproep: als het u leuk lijkt om als coach aan de slag te gaan, neem dan contact op via de link onderaan dit artikel. 

Grote maar ook kleine aanpassingen helpen!

Het thema blijft natuurlijk de ongehoord stijgende energieprijzen en wat we er aan kunnen doen. Het nationale isolatiefonds is er; de gemeente gaat snel beginnen met het ondersteunen van de mensen die rondkomen van een minimum. Maar we moeten meer doen. In combinatie met stijgende energieprijzen en een naderende recessie moeten we haast maken, en investeren in isolatie, zonne-energie en warmtepompen. Dat is geen eenmalige actie, maar vraagt een iets langere adem.

Energie besparen is gelukkig ook voor veel mensen bereikbaar zonder grote investeringen. Een gemiddeld gezin kan alleen al door iets korter te douchen ongeveer 100 kubieke meter gas besparen. Misschien niet leuk voor de pubers, maar wel leuk voor de portemonnee. En uit eigen ervaring weet ik dat die TL-lamp in de schuur die dag en nacht brandde, gewoon honderd Euro per jaar op at.

Gratis hulp van een energiecoach

Onze energiecoaches dragen oplossingen aan die ook zonder grote investeringen de energierekening flink omlaag kunnen brengen. Ze doen dat met praktische adviezen. Niet alleen voor de laagste inkomens, maar ook voor hen die daar net boven zitten: met de huidige prijzen zitten ook zij er niet meer warmpjes bij. En zit jij met je koophuis net tussen al die huurhuizen die worden gerenoveerd, dan kun je evengoed rekenen op hulp van onze energiecoaches. 

Afspraak maken met een energiecoach

Ik wil energiecoach worden

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.