header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

We staan aan de vooravond van een definitieve "Go" met betrekking tot de realisatie van zes zonprojectlocaties. Deze maand (april) willen we de overeenkomsten met de dak-eigenaren sluiten en gaan we de laatste hand leggen aan de deelnemersoverkomst. Hiermee weet u precies waar u aan toe bent bij deelname aan een van de zes projecten. 

Dochter-coöperatie

Met het oprichten van de Zonnedaken DEC Coöperatie U.A. heeft de Deventer Energie Coöperatie een nieuwe ‘dochter-coöperatie’ opgericht. In deze nieuwe coöperatie willen we de projecten gaan realiseren zodat de geldstromen gescheiden blijven van de ‘moeder-coöperatie’. Voor u als potentiële deelnemers zal dit geen veranderingen met zich meebrengen.

Wachten op akkoord Enexis

Van twee van de zes projecten wachten we nog op een transportakkoord van Enexis om te mogen terugleveren aan het net. De netcongestie problematiek maakt dat Enexis een lijst van aanvragers afwerkt en per aanvraag bekijkt of er nog ruimte is op het elektriciteitsnet. Overigens verwachten wij dat dit, gezien de hoge vraag, hier in de stad Deventer uiteindelijk geen belemmering op zal leveren. Helaas kunnen we nu niet veel meer dan afwachten.

Meer informatie

Voor de laatste stand van zaken verwijzen wij graag door naar de website. Binnenkort komen we bij u terug met een nieuwe projectupdate en de definitieve informatie aangaande deelname.

Met vriendeijke groet,
Werkgroep Zonne-energie

Ik ben geinteresseerd in deelname

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.