header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Wat wind betreft, werd april gekenmerkt door langdurige periodes met koude, noordelijke tot noordoostelijke wind. De landelijk gemiddelde windsnelheid lag in april significant boven de normaal. De windproductie van 789 MWh over de maand april ligt daardoor 32% boven het langjarige gemiddelde voor deze maand (600 MWh).

Daarmee is de energie uit windproductie van ons park Kloosterlanden over de eerste vier maanden van het jaar nog verder uitgelopen dan verwacht (116%). Toch is de windproductie over het kwartaal gemeten 13% hoger dan gemiddeld, wat met name komt door de uitzonderlijk hoge energieproductie tijdens de stormachtige maand februari. Met de hoge elektriciteitsprijzen is dat in ieder geval financieel gunstig.

productiewind april

Het is natuurlijk fijn voor onze coöperatie en onze leden dat deze bijzonder goede wind- en zonproductie plaatsvindt terwijl de elektriciteitsprijzen hoog zijn, maar tegelijkertijd kunnen we ook constateren dat er nog onvoldoende wind- en zonne-energie in Nederland staat opgesteld. Immers, als Nederland in het verleden vol had ingezet op zon en wind waren de elektriciteitsprijzen door de lage kostprijs van deze duurzame bronnen nooit zover opgelopen tot het huidige niveau.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.