header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De maand april kende een natte en somber start met sneeuw op de eerste dag. In de loop van de maand werd het steeds warmer en zonniger en vanaf de 10e viel nog amper neerslag. April behoort uiteindelijk zelfs tot de 5% droogste jaren.

Daarmee komt opnieuw een verontrustend weerrecord in beeld. De energieproductie van ons Sallcon zonneproject lag met 15.310 kWh net iets (101%) boven het langjarige gemiddelde voor de maand april (15.120 kWh) en dat klopt goed met de verwachting. Vanwege de hoge opbrengsten in maart zijn de totale energieopbrengsten over de eerste 4 maanden nog steeds ruim boven verwachting (106%).

productiezon april

Het is natuurlijk fijn voor onze coöperatie en onze leden dat deze bijzonder goede wind- en zonproductie plaatsvindt terwijl de elektriciteitsprijzen hoog zijn, maar tegelijkertijd kunnen we ook constateren dat er nog onvoldoende wind- en zonne-energie in Nederland staat opgesteld. Immers, als Nederland in het verleden vol had ingezet op zon en wind waren de elektriciteitsprijzen door de lage kostprijs van deze duurzame bronnen nooit zover opgelopen tot het huidige niveau.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.