header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Vandaag stond in de krant dat veel ouderen bang zijn dat ze de energierekening niet kunnen betalen. Met een verwarming aan en om vijf uur onder de wol. Koude voeten door de tocht. Mensen die onderkoeld raken en in het ziekenhuis terecht komen. Gewoon omdat je een koud huis hebt en niet het geld om te investeren in goede isolatie.

Hulp bij het realiseren van één isolatiemaatregel

We zijn als Deventer Energie Coöperatie heel blij met onze rol in Deventer Helpt. Dankzij een subsidie van de Rijksoverheid, een betrokken gemeenteraad en een bijzonder toegewijd team bij de gemeente Deventer kunnen we voor zo’n 1000 huiseigenaren het verschil maken met het realiseren van één isolatiemaatregel. Dubbel glas of vloerisolatie. Wat maar het beste is.

Eerste inventarisatie door een Energiecoach

Onze Energiecoaches spelen een belangrijke rol omdat zij een eerste inventarisatie doen en met de bewoner kijken wat er nodig is. Met hun rapport in de hand kan een isolatie bedrijf of een glaszetter aan de slag.

Deventerhelpt nu echt van start

Na een korte warming up zijn we zo ver dat we nu echt van start gaan. Deze week hadden we een voortgangsgesprek. Toen bleek dat Deventer Helpt nog wel wat extra hulp kan gebruiken want nog niet iedereen die er voor in aanmerking komt heeft zich al gemeld. Daarom gaan we actief onze doelgroep opzoeken. Dus wie weet ziet u ons binnenkort in de bushalte of op het winkelcentrum. Niet om warme sokken uit te delen (hoewel dat misschien best een goed idee is) maar om onze stads- en dorpsgenoten te wijzen op dit mooie initiatief. Kijk alvast eens op deventerhelpt.nl

 

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.