header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Alle gemeenten in Nederland hebben in 2022 een specifieke uitkering ontvangen om huishoudens die te maken hebben met energiearmoede te ondersteunen. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dit bedrag inzetten. Sommige gemeenten hebben gekozen voor kleine maatregelen, zoals tochtstrips of radiatorfolie, maar ook een bijdrage aan grotere maatregelen kan binnen deze regeling worden uitgevoerd.

Grotere maatregelen

Deventer zet de middelen in voor grotere maatregelen, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie, maar ook bijvoorbeeld HR++ glas en eventueel nieuwe kozijnen. Deze maatregelen zijn vaak vanwege de kosten voor de huishoudens met de laagste inkomens niet bereikbaar en het doel van de actie is daarom om juist deze groep van deze specifieke-uitkeringsmiddelen te laten profiteren. De projectleiding voor de uitvoering ligt bij Deventer Energie.

Wil jij besparen? Wij betalen!

Het blijkt voor veel gemeenten, net als voor onze gemeente, lastig te zijn om de doelgroep te bereiken. En dat betekent dat er een kans is dat er geld op de plank blijft liggen. Het is dus tijd voor een andere aanpak. 

Ambassadeur Go Ahead Eagles

Onze eigen Go Ahead Eagles, erkend bedwinger van Ajax, gaat een belangrijke rol spelen. De spelers van Go Ahead worden ingezet als ambassadeurs onder het motto “wij helpen ook”. Maar we gaan ook de wijk in voor een persoonlijke aanpak. Op die manier verwachten we dat we voldoende respons krijgen en Deventenaren die deze hulp goed kunnen gebruiken bereiken.

Ken jij iemand die mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning? Help dan mee en wijs hem of haar op de regeling deventerhelpt.nl

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.