header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Het was even wachten maar het is nu toch zover: de bouw van het eerste project van Zonnedaken DEC is in volle gang. Nadat de laatste onderdelen geleverd zijn is de leverancier volop aan het bouwen om het project medio april op te kunnen leveren. Jaarlijks zal dit project 200.000 kWh groene energie produceren. Genoeg voor maar liefst 80 huishoudens. Een mooie eerste stap binnen ons collectief Zonnedaken DEC.

Ruim veertig deelnemers

Van de mensen die zich hebben aangemeld op de website kunnen er ruim 40 deelnemen aan deze locatie. Voor degenen die nu nog niet deel kunnen nemen, niet getreurd. Voor het eerstvolgende project op het dak van KonnectED is inmiddels opdracht verstrekt en ook op het dak van Kulturhus Diepenveen hopen we binnenkort te kunnen starten.

Voor veel daken is een coöperatieve aanpak (met behulp van de SCE subsidie) de enige mogelijkheid om een positief projectrendement te verkrijgen met zonnepanelen. Met de door ons ontwikkelde blauwdruk willen we met Zonnedaken DEC zoveel mogelijk potentiële daken in de gemeente Deventer voorzien van zonne-energie installaties. Om dit mogelijk te maken zijn onze deelnemers onmisbaar. In ruil voor hun steun ontvangen zij een rendement op hun investering.

Geinteresseerd in deelname?

Wilt u ook bijdragen aan meer duurzame stroom in onze gemeente? Meldt u dan aan via zonnedakendec.nl. Ook als u zelf al zonnepanelen heeft liggen op uw dak kunt u gewoon deelnemen.

Meedenken? Wees welkom

Tot slot, lijkt het u leuk om mee te denken over hoe we meer deelnemers mogen verwelkomen binnen het initiatief? Dan nodigen u van harte uit om een keer onze werkgroep bijeenkomst bij te wonen en nader kennis te maken. Bel ons op tel. 0570 – 572 217 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.