header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De coaches hebben een zeer drukke eerste helft van het jaar achter de rug. Met ruim vijfhonderd gesprekken in zes maanden tijd overtroffen we het afgelopen jaar zelfs. Met de komst van het warme weer daalde de animo voor een gesprek, waardoor de coaches ook van een verdiende vakantie kunnen genieten. Het zal na de vakantie ongetwijfeld weer druk worden.

Een goed jaar

Een mooie gelegenheid om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Met ruim 900 gesprekken was 2022 tot nu toe het drukste jaar sinds de start van de Energiecoaches, Daarmee hebben we bijna een verdubbeling gerealiseerd van het totaal aantal gesprekken sinds de start. Een grote grote groep mensen dus die feitelijk allemaal op zoek waren naar oplossingen, tips, suggesties en vaak ook wel bevestiging van de resultaten van hun eigen zoektocht om energie te besparen. En die gesprekken worden bijzonder goed gewaardeerd, zowel de coaches beleven er veel plezier aan, maar ook de bezochte bewoners gaven bijna allemaal aan tevreden of zeer tevreden te zijn.

Samen met de bewoners stellen de coaches een stappenplan op van de maatregelen en acties die kunnen worden genomen. Te beginnen met eenvoudige en snel te realiseren maatregelen, zoals het aanbrengen van een tochtstrip, aluminiumfolie achter radiator, speedcomfort plaatsen, dikke gordijnen, ledlampen etc. Maar ook de prijziger maatregelen als vloerisolatie, gevelisolatie en HR++ glas komen in menig stappenplan aan de orde. Maar ook kregen de coaches steeds vaker de vraag of het verstandig is een airco i=aan te schaffen die ook kan verwarmen.

Opvallend is verder de opkomst van de Vijfhoek in de aanvragen voor een energiecoach. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er CV ketels vervangen moeten worden. Voor wie in de Vijfhoek woont: ongetwijfeld heeft u het afgelopen jaar bij meerdere woningen gehoord dat er vloerverwarming werd aangelegd.

Bureaumanager 

In de vorige nieuwsbrief stond een profiel voor een bureaumanager die zich bezig gaat houden met de coördinatie van onze energiecoaches. We kunnen nu melden dat we met een zeer goede kandidaat hebben gesproken die zich na onze oproep in de nieuwsbrief heeft gemeld. Ze komt waarschijnlijk vanaf 1 augustus onze coöperatie versterken en zal zich in de volgende nieuwsbrief zelf kunnen voorstellen.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.