header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Het eerste project van Zonnedaken DEC is officieel! Project Spoorzone is succesvol opgeleverd en produceert momenteel volop groene stroom. Dankzij de bijdrage van onze leden (deelnemers) hebben we 450 panelen geplaatst op een braakliggend stuk grond achter Saxion/Aventus. Goed voor een stroomproductie voor 80 huishoudens. In samenwerking met Eerste Kwartier (grondeigenaren) hebben we de afgelopen maanden intensief samengewerkt om het project draaiend te krijgen.

Na veel geduld en hard werken stonden eind mei alle signalen op groen om het project officieel te kunnen openen. Op vrijdag 2 juni hadden we de eer om deze opening te voltrekken door de wethouder Energie Thomas Walder [foto].

Blauwdruk

Met deze mijlpaal hebben we als Zonnedaken DEC Coöperatie een blauwdruk ontwikkeld om daken van zonnepanelen te voorzien. We zijn dan ook direct doorgegaan met het realiseren van het dak van KonnectED te Deventer. De leverancier is nu volop aan het bouwen om het project begin augustus op te kunnen leveren. Hier kunnen nog eens 340 panelen worden gerealiseerd. In navolging van KonnectED gaan we aan de slag op het Kulturhus Diepenveen. De geïnteresseerden op de lijst zullen hiervoor binnenkort benaderd worden.

Deelnemers

Om meer daken van zonnepanelen te kunnen voorzien zijn deelnemers uit de gemeente Deventer essentieel. Door hun lidmaatschap en inleg maken zij het mogelijk dat er ook daadwerkelijk meer coöperatieve zonne-energie opgewekt wordt. Via een eenmalige inleg van € 450 (1 Zondeel) of € 900 (2 Zondelen) kunt u mee doen met een project en wordt 2,5 respectieve 5 kW aan zonne-energie gerealiseerd in Deventer. Daarbij ontvangt u een financieel rendement van 5% en besluit u samen met de andere leden over de zaken binnen de coöperatie. U kunt overigens, afhankelijk van uw postcode en aantal deelnemers, aan meerdere dakprojecten deelnemen.

Meer informatie of deelnemen

Met het realiseren van de eerste 3 projecten hebben we al vele deelnemers mogen verwelkomen. Om meer daken te kunnen voorzien van panelen is het van belang om meer deelnemers te binden. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Kijk dan eens op www.zonnedakendec.nl Wilt u meedenken hoe wij meer Deventeraren kunnen bereiken en enthousiasmeren? U bent van harte welkom om een keer kennis te maken met onze werkgroep. Wij komen een keer in de 2 a 3 weken bijeen, vaak eind van de middag.

M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
T:  0570-572217

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.