header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De eerste 21 deelnemers aan het DE Zonneroosproject van Deventer Energie maken sinds kort gebruik van het nieuwe zonnedak op het dak van Sallcon op de kruising Schonenvaardersstraat /Hanzeweg. Dit is het begin van het eerste coöperatieve zonnedak in Deventer, dat kan uitgroeien tot 1000 panelen.

Zonnepanelen op andermans dak

Deelnemers aan de DE-Zonneroos wekken hun eigen zonne-energie op op andermans dak. Zij hoeven 15 jaar lang geen energiebelasting te betalen over deze zonnestroom. Onze energiecoöperatie verwacht binnen een half jaar de 1000 panelen van dit project te hebben volgeboekt. Na volledige realisatie zal deze Zonneroos een opbrengst leveren van circa 250.000 kWh per jaar en daarmee elk jaar ongeveer 125.000 kg CO2-emissie besparen.

Meer lokale Zonneroosprojecten

Deventer Energie wil vervolgens meerdere Zonneroosprojecten realiseren. Alle inwoners en (kleinere) ondernemers in Deventer kunnen dankzij deze nieuwe vorm van lokale, duurzame energieproductie overstappen op zonne-energie, ook als zij geen panelen kunnen of willen plaatsen op het eigen dak. Deventer Energie wil hiermee het aandeel duurzame energie in Deventer verhogen. .

Samenwerking met Sallcon Werktalent

Deventer Energie voert DE Zonneroos uit in samenwerking met Sallcon Werktalent. Sallcon Werktalent wil vooruitstrevend zijn op het gebied van milieuvriendelijkheid en werkt daarom belangeloos mee aan deze duurzame oplossing. Het Deventer bedrijf Independent Solar Systems (ISS) heeft 250 panelen geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnet. De provincie Overijssel heeft bijgedragen aan de kostenvergoeding voor projectvoorbereiding.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.